Gemeente Gennep heeft haar financiën voor 2017 op orde.
Gemeente Gennep heeft haar financiën voor 2017 op orde.

Geen bezuinigingen in 2017 in Gennep

Politiek 73 keer gelezen

GENNEP | Inwoners van de gemeente Gennep hebben ook in 2017 geen last van bezuinigingen en extreme lastenverhogingen. Gennep is er weer in geslaagd een sluitende begroting op te stellen, zonder dat de burgers daar iets van merken. Wel investeert de gemeente in onderhoud van wegen en bermen, terwijl ook de samenwerking met de gemeenten in de (Duitse) grensregio een impuls krijgt.

Door Jos Gröniger

Voor Gennepenaren liggen voor het volgende begrotingsjaar slechts een lastenverhoging voor de OZB in het verschiet. "Er wordt slechts een inflatiecorrectie doorberekend,", zegt wethouder Peter Lucassen, "De riool- en reinigingsrechten blijven gelijk."

Wegenonderhoud
In Gennep wordt zo'n 4,5 miljoen euro uitgetrokken voor het opknappen van de wegen in het buitengebied. Jarenlang hield de gemeente de hand op de knip, maar op wens van de gemeenteraad worden de wegen opgeknapt tot minimaal B-niveau. "Daarnaast worden wegen tussen Milsbeek en Ven-Zelderheide omgevormd tot 60 km-zones.
Samen met de gemeenten Goch, Weeze, Cuijk, Boxmeer, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar zet Gennep in op het verder uitdiepen van Dynamic Borders. Deze grensoverschrijdende samenwerking zet in op agribusiness, toerisme en recreatie en werkgelegenheid. Burgemeester Peter de Koning meldde dat het samenwerkingsverband rekent op een Euregio-subsidie van circa 700.000 euro.

Toerisme
Op toeristisch gebied wil Gennep het Maas- en Niersdal beter ontsluiten. Daarbij wordt gedacht aan de aanleg van strandjes langs de rivieren. In Ven-Zelderheide hoort een fietspad langs Zelder tot de mogelijkheden. Ook wordt een fietsverbinding tussen de Loswal en Paesplas bekeken. Het beleefbaar maken van de historie van het Genneperhuis is ook een wens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant