In september 2017 kreeg koorlid Will Ariaens van Hillenaar de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. (archieffoto)
In september 2017 kreeg koorlid Will Ariaens van Hillenaar de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt. (archieffoto)

Zang Veredelt stopt er na 70 jaar noodgedwongen mee

Algemeen 1.761 keer gelezen

CUIJK | Gemengde Zangvereniging Zang Veredelt uit Cuijk heeft deze maand haar activiteiten beëindigd. Als enige koor in Cuijk, dat klassieke muziek de afgelopen 7 decennia ten gehore heeft gebracht, was het niet in staat jonge koorleden aan te trekken.

"Na 70 jaar vol liefde en overgave mooie concerten te hebben gegeven, hebben wij noodgedwongen moeten besluiten de vereniging op te heffen", laat een woordvoerder van het koor weten.

In de afgelopen jaren is naarstig geprobeerd het koor te verjongen. "Koorscholing, wervingsacties, artikelen in de media, vernieuwing website, een facebookaccount: het mocht allemaal niet baten. Ook met andere koren fuseren, is niet gelukt", laat het koor teleurgesteld weten. Daar komt nog bij dat geen enkel lid zitting in het dagelijks bestuur wilde nemen en dirigent Frans van de Loo na 25 jaar afscheid nam.

Er was op 23 september nog een concert gepland, maar dat is nu, zowel organisatorisch als zangtechnisch, niet meer haalbaar. "Zo is Cuijk weer een vereniging armer en verliest het een stukje klassieke cultuur", besluit het koor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant