De leden van burgerinitiatief Knarrenhof. Vanaf links: Nol van Est, Rien Laracker en Harry van de Geer. (foto: Jos Gröniger)
De leden van burgerinitiatief Knarrenhof. Vanaf links: Nol van Est, Rien Laracker en Harry van de Geer. (foto: Jos Gröniger)

Hondenspeelplaats verkozen boven Knarrenhof

Algemeen 245 keer gelezen

GENNEP | Het Gennepse college van B en W heeft met besluit op het braakliggende terrein aan de Kalboerstraat in de Niersstad als hondenspeelplaats in te richten, een streep gezet door de plannen voor een hofje met levensloopbestendige woningen op die locatie. Het burgerinitiatief De Knarrenhof uit Gennep is verbolgen over het besluit.

Door Jos Gröniger

De leden van het burgerinitiatief zijn in Gennep op zoek naar een plaats voor de realisatie van een Knarrenhof. De 'woonvorm', waarvan de naam gebaseerd is op het door cabaretduo Koot en Bie geïntroduceerde begrip Krasse Knarren, zou bij voorkeur kort bij het centrum moeten liggen. De plannen werden in november voorgelegd aan wethouder Peperzak, die geen toezeggingen deed. "Hij sprak over een hoger maatschappelijk belang dat gold voor het betreffende terrein, dat lange tijd was voor de bouw van een hospice", zegt Nol van Est, die met gemeentegenoten de mogelijkheden voor levensloopbestendige woningen onderzoekt. "Dat bleek, de toezegging voor een hondenspeelterrein te zijn." Gennep is met de wijkraad Gennep-West al geruime tijd in gesprek over de locatie van een voorziening voor honden. Terreinen in de zorgwijk Op de Logte vielen af, waarna gekozen werd voor het perceel aan de Kalboerstraat. "Het lijkt erop dat B en W die toezeggingen niet wil terugdraaien", zegt Rien Laracker. En dat vinden de 'krasse knarren' discutabel. "Het is een locatie zoals er niet veel zijn voor de bouw van een woonhof. Er zijn alternatieven in het Pagepark en in Ven-Zelderheide aangedragen. Dat is niet wat wij zoeken. We beraden ons over de toekomst", besluit Harry van de Geer.

Knarrenhof
Knarrenhof is een landelijke stichting die leuk, gezellig en zelfstandig wonen promoot. Knarrenhof combineert de hofjes van vroeger met het hedendaagse comfort. Knarrenhof is geen woongroep maar biedt wel de veiligheid en voordelen van samenwonen. Stichting Knarrenhof ondersteunt lokale initiatieven met de ontwikkeling van de plannen maar is geen projectontwikkelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant