Volle tribune in de raadszaal van Grave bij de bespreking van een nieuwe sportaccommodatie van meer dan vijf miljoen. (foto: Annelies Graafsma)
Volle tribune in de raadszaal van Grave bij de bespreking van een nieuwe sportaccommodatie van meer dan vijf miljoen. (foto: Annelies Graafsma)

Investering van 5 miljoen voor voetbalcomplex roept vragen op

Algemeen 267 keer gelezen

GRAVE | De drie Graafse voetbalclubs willen fuseren. De jeugd van GVV'57, Estria en SCV'58 voetbalt al samen. Fusie is een mooi streven zeggen alle politieke partijen in de commissievergadering Inwoners en Bestuur op 5 februari. Ook de locatie (Kranenhof) staat niet ter discussie. Maar de investering van meer dan vijf miljoen in het complex doet bij menigeen de wenkbrauwen fronsen.

Door Annelies Graafsma

Eén gezamenlijke sportaccommodatie (op termijn ook hockeyers; red), is voor de verenigingen voorwaarde voor de fusie. Het college heeft ingestemd met de investering. Projectondersteuning kost de gemeente nog eens 90.000 euro. De voetbalverenigingen (leden) moeten garant staan voor eventuele meerkosten. Het gaat erom spannen. Zowel in de raad als bij verontruste leden zijn er vragen.

Palazzo 2.0
Wethouder Joosten (LPG vraagt de raad het 'burgerinitiatief' te ondersteunen. Hendrikx (LVC) en Bannink (VVD) gaan mee met de benodigde investeringen. Hanneke Jacobs (D66) vraagt zich af vanuit welke visie de wethouder zijn afweging heeft gemaakt: "Welke verwachting wekt u bij anderen? Waarom steekt u hier geld in en bijvoorbeeld niet in een Palazzo 2.0?" Joosten vindt het allemaal niet ter zake. Hij weert alle vragen over visie, meerkosten of risico's resoluut af.
Ook Van Geest (VPGrave) bekijkt het bestuurlijk: "De wethouder heeft ons overvallen. Uitgaan van groei van het aantal voetballers is niet reëel. Kosten van het aanleggen van verkeersmaatregelen zijn niet meegenomen maar de gemeente staat hier wel garant voor." Van Megen (CDA) kan het financiële plaatje nog niet beoordelen. "Wat is het algemeen belang?" De raad besluit op 12 februari (vandaag). De clubs bepalen uiteindelijk zelf of het fusieplan doorgaat.
De cruciale vraag waarom een sportaccommodatie noodzakelijk is om een fusie door te laten gaan, komt in de commissievergadering niet aan de orde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant