De wensbus bij een eerder uitstapje vorig jaar.
De wensbus bij een eerder uitstapje vorig jaar.

Statushouders en senioren samen op pad

Algemeen 361 keer gelezen

GENNEP | Bijzondere ontmoetingen en tegelijkertijd de omgeving van Gennep verkennen. Het recept voor de uitstapjes van statushouders en senioren met de wensbus in de gemeente Gennep. Het eerste uitje staat voor zaterdag 23 februari gepland.

Aanleiding voor de uitstapjes is 'Het jaar van de Ontmoeting'. OOGG (de overkoepelende organisatie van de vijf KBO-afdelingen van de gemeente Gennep), Stichting Wensbus, Vluchtelingenwerk Gennep en Stichting Evenementen Gennep hebben de handen ineen geslagen voor het initiatief. Er wordt achtmaal een uitstapje georganiseerd. "Elke keer gaan er vier senioren en vier statushouders mee", vertelt Gerard van Thiel, voorzitter KBO Gennep en OOGG. "Vanuit het KBO gaan bij elk uitstapje telkens vier leden vanuit elke kern van Gennep mee. We bezoeken diverse mooie plekken, zoals museum Smederij museum De Smees en het Genneperhuis. Plaatsen die de statushouders waarschijnlijk nog niet hebben gezien en waar wij hen over kunnen vertellen. Met de uitstapjes willen we bijdragen aan de ontmoeting tussen de diverse culturen en ze kennis met elkaar laten maken. Zo komen we meer over elkaar te weten en ontstaat begrip."

Het programma is van 10.00 tot 16.00 uur. Er wordt afgetrapt bij De Goede Herder met een kop koffie en stukje vlaai waarna de bus vertrekt. Vast eindstation vormt de Kenniskeuken in Gennep. Daar wordt de dag gezellig afgesloten. "Onder het genot van wat lekkers kan worden nagepraat. Daarnaast is er in de Kenniskeuken de mogelijkheid uitgebreid kennis te nemen over de geschiedenis van Gennep."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant