Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. (foto: Femke de Schepper)
Luka, Robert en Tijmen met de beker voor meest creatieve team van de STEAM Cup Challenge. (foto: Femke de Schepper)

Leerlingen Metameer winnen landelijke prijs met waslijn

Algemeen 343 keer gelezen

BOXMEER | Metameer leerlingen hebben hebben woensdag 17 april de prijs voor het meest creatieve team in de wacht gesleept tijdens de finale van de STEAM Cup Challenge in NEMA Science Museum in Amsterdam. Luka, Robert en Tijmen lieten met hun waslijn met automatisch dak al 50 teams achter zich. 

Tien scholen waaronder team Metameer streden om de prijzen met heel mooie producten en ideeën voor het 'huis van de toekomst'. De deskundige vierkoppige jury lette op creativiteit, presentatie en innovatie van de ideeën.

De jury was onder de indruk van de Boxmeerse uitvinding en beloonde dit idee met de prijs voor meest creatieve team. De jongens namen trots de gewonnen beker en certificaten mee naar school. De STEAM Cup Challenge ging naar een school uit Krommenie.

De STEAM Cup Challenge is een wedstrijd georganiseerd door Slim.nl en IT Randsteden voor middelbare scholen en het mbo. Leerlingen gaan aan de slag met een Micro:bit, een minicomputer. Ze maken op een praktische manier kennis met samenwerken, programmeren, het bedenken van creatieve oplossingen, doelen stellen én het managen van een project.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant