Drie dagen topvolleybal en vier dagen feest tijdens het Pinksertoernooi! (foto: Piet van Strijp)
Drie dagen topvolleybal en vier dagen feest tijdens het Pinksertoernooi! (foto: Piet van Strijp)

Drie dagen topvolleybal en vier dagen feest

Algemeen 654 keer gelezen

LEDEACKER | Op de site van het Pinkstertoernooi wordt er al vol verwachting afgeteld. Nog een kleine maand en dan barst het volleybal- en feestfestijn weer los tijdens het Pinksterweekend op Sportpark De Laan in Ledeacker. Met drie dagen topvolleybal en vier dagen feest!

Dit jaar vindt alweer de 63te editie plaats van het bekende toernooi. Vorig jaar heeft het Pinkstertoernooi een koerswijziging ingezet en die zet het deze editie voort. "We hebben vorig jaar een omslag gemaakt. Het terrein is anders ingericht en voor het eerst is er een familiedag gehouden", vertelt Eugène Linders van de organisatie. Ook nu is er een dag volop vertier voor jong en oud op zondag 9 juni tussen 13.00 en 18.00 uur. "Voor zowel kinderen als de ouders is er van alles te doen. Zo hebben we voor de kinderen een springkussen en zorgt ons animatieteam voor allerlei activiteiten. Ouders kunnen op het terras onder het genot van een drankje genieten van de muziek van DJ Patrick en het toernooi", licht Eugène toe. Op vrijdag 7 juni wordt het Pinkstertoernooi officieel afgetrapt met een bedrijfsborrel om 18.00 uur. Vanaf 20.30 klinken er oergezellige Hollandse klanken uit de feesttent op het terrein. "Dan wordt het Hollands Pinksterfeestival gehouden", zegt Eugène. "Onder meer zanger Kafke, PartyFrieX en Vinzzent zullen dan optreden." Ook op zaterdag 8 en zondag 9 juni vormt het Pinkstertoernooi 's avonds het decor van een gezellig feest. Acts van lokale bodem maken dan hun opwachting. "Op zaterdag beklimmen PROOST! en Ricky Corony het podium. Op zondag zorgen The Night Flight en DJ Dre-Z uit Sint Anthonis voor een goede avond." Op alle avonden duurt het feest van 20.30 tot 01.00 uur. "Op zowel zaterdag als zondag zal er bij Friends aan de Brink in Sint Anthonis een afterparty worden gehouden die start als bij ons de muziek uitgaat."

Topvolleybal
Naast de gezelligheid wordt er volle bak gevolleybald. Op zaterdag treedt de jeugd aan. "In navolging op de senioren gaat dit jaar ook de jeugd 4 tegen 4 spelen. De jeugd heeft op deze manier meer balcontact. Doordat er minder spelers in het veld staan, zullen ze meer aan het spelen zijn." Op zondag mogen de senioren hun klasse showen tijdens het hoofdtoernooi. "In 2018 hebben vele teams uit de klassen en de recreantencompetitie hun weg naar het toernooi gevonden. Dit moedigen we als organisatie graag aan. Daarom hebben we de oorspronkelijke poule derde divisie en lager aangepast in de poules: derde divisie en promotieklasse/eerste klasse en lager", weet Eugène. Op maandag 10 juni is het tijd voor het Tobtoernooi. Een volleybaltoernooi waar je samen met vrienden, buren, familie of collega's aan kunt deelnemen. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld. "Het Tobtoernooi is door een groep enthousiaste meiden opgezet die er weer voor gaan zorgen dat het toernooi een succes wordt", besluit Eugène. "Het zal zoals altijd een gezellig Pinksterweekend worden voor zowel jong als oud." Check voor meer informatie en tickets: www.pinkstertoernooi.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant