Afbeelding

Onderzoek busverbinding Grave – station Wijchen

Algemeen 283 keer gelezen

GRAVE | De gemeenten Wijchen en Grave hebben elkaar gevonden in het onderzoek naar een busverbinding tussen Wijchen en Grave. Grave wil de bereikbaarheid naar het station van Wijchen verbeteren. Volgens wethouder Peters van Grave liggen er momenteel kansen die hij graag aangrijpt om de mobiliteit vanuit Grave te verbeteren. Hij doelt hierbij niet alleen op een busverbinding naar station Wijchen maar ook verbindingen met de stations van Ravenstein, Oss en Cuijk. Station Nijmegen is voor Graafse inwoners al goed per bus bereikbaar. Bereikbaarheid van de stations vindt Peters belangrijk voor het Graafs vestigingsbeleid en voor Grave als aantrekkelijke woongemeente.

Wat Wijchen en Oss betreft is een onderzoek aangevraagd bij de ontwikkelteams Openbaar vervoer van de "Busregio Oss" (onderdeel van AgriFood Capital) en Regio Arnhem-Nijmegen-Zuid. Hierbij is besloten dat de route grotendeels over Gelders grondgebied gaat en dat daarom het primaat bij Regio Arnhem-Nijmegen-Zuid komt te liggen. Busonderneming Breng is namens deze regio belast met het onderzoek. 

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is het bepalen van de vervoersbehoefte. Dit is nodig om te bepalen of de buslijn rendabel is. Een buslijn is pas rendabel bij 12 reizigers per uur, voor een buurtbus is dit 5 reizigers per uur. Op dit moment onderzoekt Breng dit nog. Bij het laatste overleg met Breng hebben de gemeenten Grave en Wijchen aangedrongen op een spoedig antwoord. De volgende overleggen zijn gepland in mei 2019.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant