.
. Foto: .

Dick Herfst ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Algemeen 553 keer gelezen

GRAVE | Dick Herfst heeft woensdag 22 mei een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Vlak voor zijn pensioen werd hij onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Herfst (67) was voorheen werkzaam bij het Radboud UMC in Nijmegen als eindverantwoordelijke voor de patiëntenzorg. Sinds 2003 is hij werkzaam als bestuurder in de zorg. Hij begon als voorzitter van de Raad van Bestuur van de zorgorganisatie Stichting Habicura. Hier realiseerde hij de herstructurering van de koepelorganisatie van een aantal verpleeg- en verzorgingshuizen in de regio Gelderland-Zuid, de overname van Thuiszorg Gelderland en de totstandkoming van de huidige ZZG zorggroep.

Hij zette zich in voor een nieuwe vastgoedstrategie en realiseerde de splitsing van de laag- en hoogcomplexe zorg alsmede het tijdig overdragen van de laagcomplexe zorg aan derden. Hiermee werden grote ontslagrondes bij de organisaties voorkomen. Ook maakte hij zich, via het project 'zichtbare schakels' in Nijmegen, sterk voor de herintroductie van de intensieve samenwerking tussen huisarts en wijkverpleegkundige. Gesteld wordt dat hij zich als een van de eerste bestuurders van de verplegings- en de verzorgingsorganisaties hier weer sterk voor maakte. Ten slotte is hij verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het terrein Dekkerswald.
In 2006 ontving Herfst de publieksprijs van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie voor het meest innovatieve project voor chronisch zieken. Gesteld wordt dat diverse van zijn projecten inmiddels (inter)nationaal navolging krijgen.

Daarnaast zette Herfst zich in voor diverse fondsen en in diverse vrijwilligersfuncties. Zo is hij onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van het bedrijf FocusCura. Deze start-up zet zich in voor de ontwikkeling van technologie ter ondersteuning van welzijnszorg aan ouderen. Ook is hij initiatiefnemer en bestuurslid van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuid Gelderland en voorzitter van het Netwerk voor Welzijn en Zorg van Kwetsbare Ouderen '100'. Bovendien is hij initiatiefnemer en bestuurslid van 'Nijmegen Op Een Lijn'. Dit is een samenwerkingsverband van diverse regionale ziekenhuizen, zorgorganisaties en artsenverenigingen. Decorandus was tevens bestuurslid van de Stichting OMAHA die zich inzet voor de standaardisering van de werkmethodiek van wijkverpleegkundigen. Ook was hij nauw betrokken bij de oprichting van het Herstelhotel, de domoticazorg en de Stichting Maat. Voorheen was hij bestuurslid van de werkgeversvereniging Zorgaanbod, de voorloper van de WZW.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant