Afbeelding

RIVM activeert Hitteplan voor onder andere Noord-Brabant

Algemeen 2.441 keer gelezen

Het RIVM activeert het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen. Ook de zonkracht is hoog. Daardoor kan de huid snel verbanden. Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken.

Het RIVM besluit samen met het KNMI of het hitteplan geactiveerd wordt. De kans op aanhoudend warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden speelt een belangrijke rol. Daarnaast zijn onder andere de verwachte nachttemperatuur en de luchtvochtigheid factoren waarmee in de beslissing rekening wordt gehouden. De kracht van de ultraviolette straling van de zon was ook hoog.

Maatregelen
Het RIVM geeft aan dat mensen maatregelen kunnen nemen. Drink voldoende, draag dunne kleding die bescherming biedt tegen verbranding door de zon, zoek de schaduw op, smeer de huid in met zonnebrand, beperk lichamelijke inspanning in de middag, houd de woning koel door zonwering, ventilator of airconditioning en let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant