De Vierdaagseloper uit Sint Anthonis zijn er klaar voor.
De Vierdaagseloper uit Sint Anthonis zijn er klaar voor.

Vierdaagselopers gemeente Sint Anthonis samen van start

Algemeen 967 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Inwoners van de gemeente Sint Anthonis die dit jaar deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse kwamen op donderdag 11 juli bij elkaar in het gemeentehuis. Tijdens deze informele bijeenkomst konden ze onderling kennismaken en sprak burgemeester Marleen Sijbers haar waardering uit voor de prestatie die de wandelaars gaan neerzetten.  

 "Vier dagen lang in het vroege uur van de dag ter been om vervolgens een lange dag te wandelen… een mooi en uitdagend vooruitzicht ", aldus Sijbers. "Het is een prestatie van formaat en op mijn support kunnen jullie rekenen". Als trouwe supporter staat Sijbers dit jaar weer langs het parcours om alle duizenden wandelaars aan te moedigen. "Het is een prachtige happening en de sfeer is altijd goed. Geweldig dat wij dit hier in onze regio van zo dichtbij mee kunnen maken."  
 
Vier dagen lang
Dinsdag 16 juli gaan de wandelaars vanuit Nijmegen van start en zullen zij vier dagen lang 30, 40 of zelfs 50 km gaan lopen. Het is alweer de 103de editie. De sfeer onder de bijna zestig aanwezigen zat er al goed in en er werden volop ervaringen en tips uitgewisseld. Een groot gedeelte van de aanwezige deelnemers heeft al meerdere Vierdaagsekruisjes behaald. Onder de aanwezigen bevond zich een deelnemer die dit jaar voor de 35ste keer aan de start verschijnt. Maar ook voor diegenen die dit jaar voor het eerst meedoen was er genoeg om te bespreken. "Tussen start en finish gebeurt natuurlijk heel veel", licht Sijbers toe. "Zo kan je de startblokken verlaten zonder gezelschap, en de finish bereiken met nieuwe vriendschappen. Maar boven alles zijn het misschien wel de verhalen die men deelt tijdens zo'n tocht. Verhalen over lief en leed, mooie herinneringen van voorgaande jaren of diepgaande zaken die juist de reden vormen om mee te lopen met deze editie. Ik wens iedereen heel veel plezier en succes." De burgemeester reikte namens de gemeente, een speciaal samengestelde goodiebag aan de aanwezigen uit, met onder andere gezonde energierepen van een natuurvoedingswinkel en water van een organisatie die zich inzet voor wereldwijd schoon drinkwater. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant