Voorlopig kan oud-papier nog gewoon naar Geurts in Cuijk worden gebracht.
Voorlopig kan oud-papier nog gewoon naar Geurts in Cuijk worden gebracht.

Onderzoek naar 'meer ruimte' om afval in te zamelen door Cuijkse bedrijven en clubs

Algemeen 1.386 keer gelezen

CUIJK | De gemeente Cuijk onderzoekt of het mogelijk is om bedrijven, stichtingen en verenigingen 'meer ruimte' te geven om huishoudelijke afvalstoffen in te zamelen. Daarnaast mag Geurts Metaal en Transporten oud-papier en -ijzer blijven inzamelen totdat een motie door het Cuijkse gemeentebestuur is omgezet in concreet beleid.

Dat laat wethouder Gerard Stoffels (ABC) weten in een raadsinformatiebrief na zorgen van de PvdA over de wijze waarop de gemeente Cuijk omgaat met het inzamelen van bijvoorbeeld textiel. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde in april van dit jaar in met een motie voor een 'ruimer gedoogbeleid'. Regain BV wilde 'als voorschot op die motie' de inzameling van textiel hervatten. "De huidige verordening biedt echter geen ruimte om andere lokale partijen dan Sympany toe te staan om afvalstoffen in te zamelen", schrijft Stoffels. "Per ingezamelde kilogram textiel (via Sympany) ontvangen we een vast bedrag dat fors hoger ligt dan de daadwerkelijke prijs die op dit moment verkregen kan worden voor een kilo textiel. Wij zullen zodoende handhavend optreden."

Flexibeler omgaan
De gemeente bekijkt nu of er mogelijkheden zijn om flexibeler om te gaan met de inzameling van andere huishoudelijke afvalstoffen, zoals oud-papier en -ijzer. Wat dit betekent voor bijvoorbeeld Geurts is nog niet bekend. Het Cuijkse bedrijf maakte bezwaar tegen het verbod om nog langer oud-papier en -ijzer op te halen en kreeg veel bijval. Zolang de motie niet is uitgewerkt in concreet beleid (verwachting december 2019), zal de gemeente er niet handhaven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant