De tien genomineerden voor de Sportprijs en Cultuurprijs gemeente Cuijk.
De tien genomineerden voor de Sportprijs en Cultuurprijs gemeente Cuijk. Foto: Lieke Vogels

Genomineerden Sportprijs en Cultuurprijs gemeente Cuijk bekend

Algemeen 918 keer gelezen

CUIJK | Tijdens een bijeenkomst in de bibliotheek zijn afgelopen week de namen bekendgemaakt van de tien genomineerden voor de Sportprijs en de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk. Tot en met zondag 27 oktober kan op de kandidaten -vijf per categorie- worden gestemd.

In het voorjaar is aan de inwoners van Cuijk gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de Sportprijs en de Cultuurprijs. Dat leverde uiteindelijk 15 kandidaten voor de Cultuurprijs en liefst 25 voor de Sportprijs op. Bart Vaessen, voorzitter van de vijfkoppige vakjury, kon het afgelopen maandag niet genoeg benadrukken: "Het is echt bijzonder om te zien hoeveel uitzonderlijke talenten onze gemeente telt. Wij stonden er verbaasd van hoeveel Cuijkenaren in hun discipline tot de nationale en soms zelfs wereldtop behoren. Voor ons als jury was het echt een lastige opgave om uit al die goede kandidaten te kiezen. Zo hadden we in de categorie 'sport' wel tien kandidaten die het allemaal zouden hebben om genomineerd te worden."

Tien kandidaten
De jury heeft zich echter gehouden aan de opdracht om per categorie maximaal vijf kandidaten te nomineren. Om de Cultuurprijs van de gemeente Cuijk dingen mee: operazangeres Deirdre Angenent uit Linden, schrijfster en kunstenares Cobi van Baars uit Cuijk; zangeres Emma Loeffen uit Vianen; natuur- en landschapsfotografe Nelly Maas-Van Leur uit Cuijk en hiphopgroep MOOV_N SQUAD uit Cuijk.
Voor de Sportprijs komen eveneens vijf kandidaten in aanmerking: hardloper Mo Ali uit Cuijk; het damesvolleybalteam van Havoc uit Haps; zwemmer Jarno Koster uit Cuijk; voetballer Robby van Raay uit Vianen en paralympisch atleet Levi Vloet uit Linden.

Stemmen
Tot en met zondag 27 oktober kan op de kandidaten worden gestemd via de website www.cuijkdoet.nl/uitblinkers. Aan de stemmers wordt gevraagd om per categorie een eigen rangschikking (nummers 1 tot en met 5) te maken. Daarvoor is een eenvoudige, gebruiksvriendelijke stemknop ontwikkeld. Wie de Sportprijs en de Cultuurprijs uiteindelijk winnen wordt bekend tijdens de eerste Avond van de Uitblinkers op zaterdag 2 november in Schouwburg Cuijk. De Avond van de Uitblinkers is een gezamenlijk initiatief van Biblioplus, Schouwburg Cuijk, Cuijk Doet en gemeente Cuijk. Toegangskaarten zijn gratis, maar omdat er maar plek is voor een maximaal aantal bezoekers moeten de kaarten wél worden besteld, via de website www.schouwburgcuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant