Harry Bardoel is vrijwilliger bij het Infopunt SamenWijzer. 'Het Infopunt is een laagdrempelige voorziening waar veel meer mensen gebruik van zouden kunnen maken.'
Harry Bardoel is vrijwilliger bij het Infopunt SamenWijzer. 'Het Infopunt is een laagdrempelige voorziening waar veel meer mensen gebruik van zouden kunnen maken.'

'Zou mooi zijn als Infopunt SamenWijzer meer bekend raakt'

Algemeen 179 keer gelezen

CUIJK/BOXMEER | "Het zou mooi zijn als het Infopunt SamenWijzer nog meer bekend raakt onder de inwoners uit het Land van Cuijk", aldus Harry Bardoel uit Beers en vrijwilliger op het Infopunt bij de bieb in Boxmeer.

"Het Infopunt SamenWijzer is een initiatief, voortgekomen uit het project 'Samen Sterker!', waarbinnen veel organisaties in het Land van Cuijk samenwerken. Een samenwerking om in een vroeg stadium vragen en problemen te signaleren op het gebied van welzijn en financiën", voegt Josephine Dekkers toe. Zij is één van de sociaal raadsvrouwen van Sociom- organisatie voor sociaal werk (www.sociom.nl) en vanuit Sociom mede oprichter van SamenWijzer. Andere organisaties zoals MEE, Mooiland, de Voedselbank, Centrum Mantelzorg Land van Cuijk, Rabobank, ROC, stapten in het project SamenSterker! met als doel: elkaar informeren, doen aan vroegsignalering, preventie én doorverwijzing binnen de keten.

Biblioplus
Biblioplus in Cuijk en Boxmeer bieden onderdak aan het Infopunt. "Elke donderdagochtend zit ik van 10.30 tot 12.00 uur als vrijwilliger bij Biblioplus in Boxmeer", vertelt Harry. "Ik heb een financiële achtergrond, onder andere met financiële administratie en ik was jaren actief bij de FNV als vrijwillige belastinginvuller. Nu ik wat meer tijd over heb, wilde ik graag mijn ervaring inzetten en het leek me interessant om dit op deze manier te doen. Ik vind het Infopunt een laagdrempelige voorziening waar veel meer mensen gebruik van zouden kunnen maken. Niet alleen voor vragen over financiën maar natuurlijk ook voor allerlei andere vragen. Als vrijwilliger ben ik op de hoogte van de sociale kaart. Als ik zelf het antwoord niet weet, verwijs ik door. De kunst is om een bezoeker goed te helpen, anders heeft deze er nog niets aan. Vanzelfsprekend is de privacy gewaarborgd."
Josephine voegt toe: "En het Infopunt past bij een instelling als de bibliotheek. Tegenwoordig zoveel meer dan alleen maar een uitleenpunt van boeken: hét lokale knooppunt op het gebied van lezen, leren en informeren."

Vrijwilligers
Een Infopunt draait op vrijwilligers. Vrijwilligers met een brede interesse, die zich willen verdiepen in de sociale kaart en bereid zijn een ander te helpen. "Deze vrijwilligers worden weliswaar ondersteund door Sociom en kunnen ook via andere samenwerkende organisaties binnenkomen. Als iemand interesse heeft, dan is hij/zij van harte welkom en ik geef graag alle benodigde informatie", besluit Josephine.
Meer informatie via tel. 0485-700500 of info@sociom.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant