Glasvezelkabels.
Glasvezelkabels.

Eerste glasvezelkabel gelegd in Cuijk

Algemeen 1.505 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Het gaat hard in het Land van Cuijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Sint Anthonis en Boxmeer zijn inmiddels aangesloten op het netwerk en nu gaat ook de schop in de grond in de gemeente Cuijk. In het voorjaar van 2020 ligt het netwerk in de hele gemeente.

In Cuijk legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer SPIE. Volgens de planning zal het nieuwe glasvezelnetwerk in maart 2020 klaar zijn voor gebruik. De planning kan bekeken worden op e-fiber.nl/land-van-cuijk. "We hebben altijd de blik naar voren gehad. Daarbij hadden we één belangrijk uitgangspunt: totale verglazing op elk adres. Zodra je hier verder buiten de kern komt, heb je of een slechte of soms zelfs géén verbinding meer. De behoefte aan glasvezel is enorm," aldus wethouder Maarten Jilisen.
Alle huishoudens en bedrijven krijgen een gratis glasvezelaansluiting in huis. Het afsluiten van een glasvezelabonnement is wel noodzakelijk. Dit kan bij een van de providers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant