De nieuwe fusiegemeente gaat Land van Cuijk heten.
De nieuwe fusiegemeente gaat Land van Cuijk heten.

Nieuwe fusiegemeente gaat Land van Cuijk heten

Algemeen 1.810 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | De naam van de nieuwe fusiegemeente die Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis per 1 januari 2022 gaan vormen, wordt Land van Cuijk. De naam werd vrijdagmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van Boxmeer.

Met 63,22% van de stemmen is gekozen voor 'gemeente Land van Cuijk' als naam voor de nieuwe gemeente. Van de 20.149 uitgebrachte stemmen ging 29,17% van de stemmen naar 'Maasheggen' en 7,61% naar 'Maasbroek'. De gemeenteraden in Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis worden gevraagd om eind oktober het advies van de volksstemming over te nemen.

Fusiegemeente
Boxmeer, Cuijk en Sint Anthonis gaan per 1 januari 2022 één gemeente vormen. Formeel moeten de drie gemeenteraden nog hun akkoord geven. In Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert gaan inmiddels meer stemmen op om gedrieën één gemeente te vormen. Deze drie gemeenten vormen al een aantal jaren een ambtelijke organisatie. Als Grave en Mill niet in tweede instantie aansluiten bij de nieuwe fusiegemeente, leidt dit mogelijk tot miljoenen euro's aan frictiekosten wegens het uiteenvallen van de ambtelijke organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant