Het Pluk- en Oogstfeest in Mill komt eraan. (foto: Mooi en Mooi Fotografie)
Het Pluk- en Oogstfeest in Mill komt eraan. (foto: Mooi en Mooi Fotografie)

Pluk & Oogstfeest bij Landgoed Tongelaar

Kunst en cultuur 554 keer gelezen

MILL | Voor de vierde maal wordt op zondag 13 oktober van 11.00 tot 18.00 uur het Pluk & Oogstfeest gevierd op landgoed Tongelaar in Mill. Het Pluk & Oogstfeest gaat over het vieren van tradities en over eerlijk en heerlijk eten. Dat alles op bourgondische wijze.

Samenwerking hiervoor is gezocht met ZLTO, Boert Bewust en ROC de Leijgraaf. Kinderen kunnen in de Boerenweide hun eitjes, melk en meel bij de boer halen en er daarna pannenkoekjes van maken of bij Teun de Bakker in het oude bakhuisje tarte tatin bakken. Martien Bos en Monique Nelson van het Smaakcentrum geven masterclasses gezond koken voor kinderen. De ZLTO laat op de Oogsttafel zien wat er allemaal groeit en bloeit op de akkers.

Biergaarde en Goei Gerei foodcourt
"Niks geen foodtrucks uit Amsterdam", vertelt Ad Berends, voorzitter Een Goei Leven Land van Cuijk." Al het eten en drinken in de Goei Leven weide komt gewoon uit onze eigen regio. Brouwerij de Blauwe Knoop verzorgt met collega-brouwers de Biergaarde. In de ROC-foodtruck maken Jeroen van den Heuvel en zijn leerlingen Millse Waterzooi van groentes van An 't Hoag en ijs van rabarbermeisje Corine Ermers uit Mill. De boeren uit kookboek 'Goei Gerei' zorgen samen voor lekkers van de grill en oven. En dan hebben we natuurlijk ook nog het beroemde 'Buffet des Overvloeds' van de Smaakmakers op het binnenplein van het kasteel." Het Brabants Landschap laat acht amateurfotografen uit de regio exposeren in de boomgaard met natuurfoto's uit het Land van Cuijk. Voor durfals is er de insectensnoepkraam waar je kan chocoladefonduen met sprinkhaan of een meelwormenlolly kan proberen. Ook verspilling en duurzaamheid zijn belangrijke thema's dit jaar.

Workshops en foodtour
Naast alle kinderactiviteiten en de grote smaakmarkt kun je ook reserveren voor de kruidenwandelingen, de workshops of de foodtour. Er zijn workshops 'food photography' en 'de geheimen van the Dutch oven'. Tijdens de foodtour neemt trendwatcher Reggie van der Ven je mee naar de meest vernieuwende deelnemers van de smaakmarkt voor het verhaal achter het product. Kijk voor meer informatie of reserveren op www.plukenoogstfeest.nl/programma. De toegang van het Het Pluk & Oogstfeest is gratis. Een strippenkaart voor kinderactiviteiten kost 5 euro en betaald parkeren 3 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant