De vrije standplaats naast de woonwagen van Diana Maquiné.
De vrije standplaats naast de woonwagen van Diana Maquiné.

Gezocht: bewoners voor woonwagenkamp in Mill

Opmerkelijk 6.725 keer gelezen

MILL | De gemeente Mill en Sint Hubert moet woonwagenkampbewoners in de mogelijkheid stellen om zich te vestigen aan de Mergen in Mill. De Raad van State (RvS) vernietigde onlangs het besluit van de gemeente om op die plek koopwoningen te laten bouwen. "De gemeente gaf bij de rechter aan dat er geen behoefte is aan standplaatsen, maar daar klopt niets van", aldus Diana Maquiné.

Door Martijn Schwillens

De gemeente wil aan de Mergen koopwoningen (Plan Mill West) realiseren en trof een paar jaar geleden een vertrekregeling met een vijftal kampbewoners. Diana Maquiné bleef als enige achter en maakte bezwaar tegen de bestemmingsplanwijziging. "Die bewoners zijn onder valse voorwendselen vertrokken omdat er huizen zouden komen op deze plek. Ze kregen voorrang met een huurhuis en een geldbedrag. Ik weigerde, want ik woon hier al meer dan twintig jaar met veel plezier en wil er niet weg. Een buurtbewoner maakte me erop attent dat de gemeente het bestemmingsplan wilde wijzigen in 'wonen' in plaats van 'woonwagenstandplaats'. Daar maakte ik bezwaar tegen bij de gemeente, maar dat werd ongegrond verklaard. De Raad van State heeft me wel in het gelijkgesteld. Gelukkig."
De gemeente Mill stelde voor de RvS dat er (sinds 2013) geen behoefte bestaat aan standplaatsen en dat daarom het bestemmingsplan gewijzigd kon worden. "Maar die behoefte was er wel degelijk! Het was alleen niet mogelijk bij de gemeente of bij Mooiland je in te schrijven voor een wagen", benadrukt Maquiné. De RvS is het met haar eens en vernietigde het besluit van de gemeente Mill en Sint Hubert, dat nu gegadigden voor een standplaats aan het braakliggende terrein de kans moet geven zich in te schrijven. Al zeker acht belangstellenden hebben zich bij de gemeente gemeld. Die beraadt zich op de situatie, maar laat weten dat de uitspraak 'niet betekent 'dat het bestemmingsplan Mill-West 2016 niet meer wordt uitgevoerd'.

Lees meer hierover in nieuwsblad De Maas Driehoek van dinsdag 9 mei.



Het braakliggende terrein aan de Mergen in Mill waar mogelijk een woonwagenkamp zal komen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant