Gemeente Boxmeer start jongerenforum.
Gemeente Boxmeer start jongerenforum. Foto: Martijn Schwillens

Gemeente Boxmeer start jongerenforum

Politiek 245 keer gelezen

BOXMEER | Om jongeren een stem te geven in de eigen omgeving en voor onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, wil de gemeente Boxmeer een jongerenforum starten. Daarvoor gaat de gemeente op zoek naar enthousiaste jongeren uit de omgeving Boxmeer in de leeftijd 14 tot en met 20 jaar.

Het jongerenforum geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college van burgemeester en wethouder en aan de gemeenteraad, over onderwerpen die jongeren raken. Het jongerenforum treedt minimaal een keer per jaar naar buiten door een activiteit te organiseren, die gericht is op de Boxmeerse jeugd. Bijkomend doel is dat het jongerenforum andere jongeren enthousiast maakt over onderwerpen die hen aangaan.

Zoektocht
De gemeente Boxmeer is op zoek naar minimaal vijf en maximaal vijftien jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar, die wonen in Boxmeer of op een school in Boxmeer zitten. De zittingsduur van de leden van het jongerenforum is twee jaar. Daarna is elk forumlid herkiesbaar. Zodra een lid 21 jaar wordt, eindigt het lidmaatschap van het jongerenforum.

'Leuk en nuttig'
De leden van het jongerenforum kiezen zelf hun voorzitter en hun plaatsvervangend voorzitter. Ook bepalen ze zelf hoe vaak ze bij elkaar komen en hoeveel tijd ze kunnen besteden. "Je wordt door de gemeente ondersteund in je activiteiten voor het jongerenforum. Het jongerenforum is niet alleen leuk, maar ook nuttig, want je doet ervaring op en je verdient er nog wat mee ook", laat een woordvoerder van de gemeente Boxmeer weten.
Meer informatie en aanmelden via www.boxmeer.nl/jongerenforum

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant