De Vorleweg in Mill nabij de rotonde op de N264.
De Vorleweg in Mill nabij de rotonde op de N264. Foto: Gemeente Mill en Sint Hubert

Reconstructie Vorleweg in Mill: weg wordt stuk veiliger

Verkeer en vervoer 1.258 keer gelezen

MILL | De Vorleweg in Mill wordt onder handen genomen. In oktober wordt begonnen met de eerste fase van de wegconstructie die in het voorjaar van 2020 afgerond moet zijn.

De noodzaak tot het vervangen van de bestaande verhardingen, de aanleg van nieuwe hemelwaterriolering en het vervangen van de openbare verlichting (door LED-verlichting) wordt aangegrepen voor een grootschalige reconstructie van de Vorleweg, die loopt van de N264 tot aan de rotonde bij Fitland en de veiligheid voor weggebruikers moet verbeteren. Zo worden de fietspaden naast de weg verhoogd aangelegd en gescheiden van de rijbaan door middel van een zogeheten oploopband. Op meerdere kruispunten komen plateaus. Deze maatregelen moeten de verkeersveiligheid verbeteren en de snelheid bij automobilisten verlagen. Op de Vorleweg is 50 kilometer per uur toegestaan. Bij recente verkeerscontroles werden tientallen automobilisten op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid was 97 kilometer per uur.

Gefaseerde uitvoering
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. De eerste fase is het deel rotonde N264-kruising Antillenweg (oktober-december). Tussen december en maart wordt het wegdeel tussen de Antillenweg en Spoorstraat/Parallelweg onder handen genomen. Buurtbewoners en andere belangstellenden werden afgelopen dinsdag in Myllesweerd bijgepraat over de plannen voor de weg door de gemeente Mill en Sint Hubert en aannemer Gebr. Remmits.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant