De doelman van FC Uden moet weer eens vissen. (foto: Gerno de Haas)
De doelman van FC Uden moet weer eens vissen. (foto: Gerno de Haas)
foto's

4G/4H: Hapse Boys haalt flink uit, ook SES en Estria winnen; DSV verrast Festilent

Voetbal 1.500 keer gelezen

Hapse Boys heeft de titelaspiraties vandaag kracht bijgezet door fors uit te halen tegen Achates. De Noord-Limburgers werden maar liefst met 8-0 verslagen. Voldoende om de concurrentie op afstand te zetten was het echter niet, want ook Estria (5-1 tegen Gassel) en SES (3-1 bij Toxandria) wonnen. DSV mag blijven hopen op plek twee of drie dankzij een verrassende 5-2 overwinning bij Festilent, dat voor het eerst in 2019 verloor. HBV en FC Uden gaan de komende weken uitmaken welke ploeg direct degradeert naar de vijfde klasse. In klasse 4G zegevierde Heijen met 1-0 tegen America.

Joost van de Groes was de (meest) gevierde kant aan Hapse zijde. Hij opende tegen Achates de score en tekende ook de 6-0, 7-0 en 8-0 aan. Een onvervalste hattrick dus. Wouter Peeters Weem (2), Rens Thijssen en Job Kemperman waren ook trefzeker voor Hapse Boys, dat Paaszaterdag gastheer is van SES. Hapse Boys-coach Michel Kuijpers: "Het had veel meer kunnen en misschien wel moeten zijn. We hebben in ieder geval vertrouwen getankt voor zaterdag."
Het verschil tussen de Hapse koploper en SES blijft drie punten, omdat de Langenboomse formatie met 1-3 won bij Toxandria door doelpunten van Jari Lukassen, Gijs Bens en Niek Nooijen. Estria maakte evenmin een fout door Gassel in de derby met 5-1 over de knie te leggen. Niels van Lier (3) en Moos van der Bijl (2) maakten het verschil in Escharen. "Complimenten voor mijn groep", aldus trainer Ivo Rossen.

Verrassend
In de strijd om een nacompetitieticket verraste DSV het thuisspelende Festilent met 2-5. "Complimenten aan DSV, een prachtige ploeg. Bijzonder dat deze ploeg niet hoger staat. Bij ons was het vanaf de eerste minuut niet goed, slordig, zichtbaar geen passie. Eigenlijk alles ging fout", concludeerde Edwin Peters van Festilent. "Jammer voor zo'n cruciale wedstrijd. Ben aardig ziek van het eerste verlies van 2019. Ik denk onnodig en niet met de juiste beleving gespeeld. Maar wel verdiend verloren, zo eerlijk moeten we gewoon zijn."
Juliana Mill won bij SV Milsbeek met 3-2. Andy Veld maakte vlak voor tijd voor de winnende goal. Bas Broekman bracht Milsbeek nog op voorsprong, maar via Camiel van Geenen en Vince van Reijmersdal stond het bij rust 1-2. Derk Smittenberg maakte gelijk, maar Veld sloeg in de slotfase toe namens de gasten.

Strijd onderin
Door een 4-0 overwinning van Achilles Reek bij HBV (hattrick Bas Linders) en de 5-1 zege van SIOL op FC Uden (SIOL-treffers: Daniel Ilic 2, Djavano Amanupunnjo 2 en Pim Niessen) gaan HBV en FC Uden met elkaar uitmaken wie rechtstreeks degradeert en welke ploeg nacompetitievoetbal moet gaan spelen. De Beersenaren hebben de beste papieren om de rode lantaarn niet in handen te krijgen. Beide ploegen hebben weliswaar zes punten, maar de Udense hekkensluiter heeft drie duels meer gespeeld. Tweede Paasdag treffen beide degradatiekandidaten elkaar in Uden!

4G: Heijen wint in slotminuut
Heijen mag blijven hopen op nacompetitievoetbal door een late overwinning op America. Maarten van de Burg schoot vanaf elf meter raak nadat Dirk Schonenberg werd neergehaald. Door de 1-0 overwinning staat Heijen vierde. "De eerste helft kregen zijn nog wat kansen, maar de gehele tweede helft hebben we op hun helft gespeeld. De bal wilde er niet in en het tempo lag soms te laag. De zege is dik verdiend", vindt Heijen-trainer Peter ten Haaf.

Uitslagen vierde klasse H:
Toxandria - SES 1-3
Festilent - DSV 2-5
SIOL - FC Uden 5-1
Hapse Boys - Achates 8-0
HBV - Achilles Reek 0-4
Estria - Gassel 5-1
SV Milsbeek - Juliana Mill 2-3

Stand:
1. Hapse Boys 19-45
2. SES 19-42
3. Estria 18-39
4. DSV 19-36
5. Festilent 20-35
6. SIOL 22-29
7. SV Milsbeek 20-26
8. Juliana Mill 19-24
9. Gassel 19-23
10. Achates 19-22
11. Toxandria 19-22
12. Achilles Reek 18-21
----------------------------------
13. HBV 19-6
===================
14. FC Uden 22-6

Programma donderdag 18 april:
Achates RKOSV- Achilles Reek
DSV- Festilent
Estria- SV Milsbeek 

Zaterdag 20 april:
Achilles Reek- HBV
VV Gassel- Toxandria
Hapse Boys- SES
Juliana Mill- Estria 

Maandag 22 april:
Achates RKOSV- Toxandria
DSV- SIOL
VV Gassel- Achilles Reek
Hapse Boys- SV Milsbeek
Juliana Mill- Festilent
SES- Estria
FC Uden- HBV

Hapse Boys kleineerde Achates. (foto's: Jeff Meijs)
Hapse Boys kleineerde Achates. (foto's: Jeff Meijs)
Hapse Boys kleineerde Achates. (foto's: Jeff Meijs)
SES versloeg Toxandria. (foto's: Jeff Meijs)
SES versloeg Toxandria. (foto's: Jeff Meijs)
SES versloeg Toxandria. (foto's: Jeff Meijs)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant