Bertran Kreekels ziet veel nieuwe ploegen komend seizoen
Bertran Kreekels ziet veel nieuwe ploegen komend seizoen Foto: Jeroen Engelen

O.S.S.'20 ziet 0-2 voorsprong teloor gaan in Werkendam

Voetbal 953 keer gelezen

WERKENDAM – O.S.S.20 is de voorbereiding goed begonnen. Tegen Zaterdag Tweede Divisionist Kozakken Boys namen de Ossenaren op Sportpark De Zwaaier een 0-2 voorsprong. Beide treffers kwamen van Jos Pelzer. Na rust werd er veel gewisseld en kwam Kozakken Boys terug naar 2-2. Kay Tejan gaf zijn visitekaartje af door zowel de 1-2 als de 2-2 te maken.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Bertran Kreekels staat pal voor zijn derde seizoen op de Rusheuvel. De Ossenaren zijn nu twee weken in training en speelden afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander Kozakkken Boys uit Werkendam is een gerespecteerde Tweede divisionist die afgelopen seizoen met zeventien punten achter kampioen AFC ruim in het linkerrijtje eindigde. Zaterdag waren de Ossenaren te gast die zich prima manifesteerde op Sportpark De Zwaaier. O.S.S.'20 was voor rust heer en meester en de 0-2 score voor rust drukte de veldverhouding magertjes uit. Na rust kwamen er aan Werkendamse kant maar liefst 10 nieuwe spelers binnen de lijnen. Er kwam meer dreiging en uiteindelijk via Tejan, die twee maal scoorde, werd het uiteindelijk 2-2.

Ideale plaatje
Trainer Kreekels kijkt tevreden terug op de eerste veertien dagen van de voorbereiding. Kreekels: "We hebben natuurlijk als anderen ook last gehad van die hitte periode. We hebben veel nieuwe jongens en is het vooral in het begin goed kennismaken met elkaar, maar dat past ons prima. De nieuwelingen worden goed opgenomen in de groep en daar is zo'n voorbereiding dan uitstekend geschikt voor." Kozakkenboys was voor de Ossenaren de eerste oefenwedstrijd: "Altijd leuk om te spelen na zo'n oefenperiode. Zaterdagmiddag spelen we tegen Jong FC Den Bosch. We hebben zeven nieuwe spelers die moeten we inpassen en die allemaal willen spelen. Mooi om te zien hoe zo'n groep spelers zich aanpast. We wilden graag voor elke linie een extra optie hebben en daar zijn we best aardig in geslaagd. Het ideale plaatje is dat je voor elke positie een dubbele bezetting hebt. We mogen wat dat betreft niet klagen denk ik en zit dat goed in elkaar."



Betran Kreekels met assistent-trainer Jurgen van de Goor (R) (foto Mark Pouwels)

Uitslagen
De indeling van de Derde Divisie geeft nogal wat verandering te zien weet ook Kreekels: "Dat klopt. Er zijn nogal wat teams bijgekomen. Hoogland, Groene Ster, DEM, Jong ADO Den Haag en Gemert om er maar een paar te noemen. Gemert heb ik één keer gezien afgelopen jaar, maar dat was hun slechtste wedstrijd die ze met 2-4 van Nuenen verloren." Sterk in uitwedstrijden is een stigma wat volgens velen aan O.S.S.'20 kleeft. De trainer reageert: "Ik heb er nu twee seizoenen opzitten. Het eerste zijn we kampioen geworden, dus ik denk dat we dan thuis ook wel gepresteerd hebben. Ik ken de statistieken niet uit mijn hoofd. We veranderen onze speelstijl niet bij uit- of thuiswedstrijden al stonden met wat uitwedstrijden betreft in februari wél boven aan. We wonnen uit bij OFC met 5-1 thuis van Jong Volendam en met 1-6 uit bij TEC. Dat waren aansprekende uitslagen." Voor de beker viel het lot met een uitreis naar Hoofdklasser Rijnvogels uit Katwijk. Een sterk team uit het voetbalwalhalla Katwijk. Kreekels: "Inderdaad een goed team uit het 'Groesbeek' van de kuststrook. Ze wonnen in de voorbereiding al van Lisse en Katwijk een pittige tegenstander voor ons."  O.S.S.'20 heeft nog een aantal oefenduels op het lijstje staan te beginnen zaterdag tegen de jongelingen van FC Den Bosch.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant