Arno Methorst: Nooit Gedacht is verder dan afgelopen seizoen
Arno Methorst: Nooit Gedacht is verder dan afgelopen seizoen Foto Peter Kuijpers

3D: Avanti'31 en Schijndel staan voor opgepoetste derby's, Methorst: 'Wij gaan ons niet aanpassen'

Voetbal 2.068 keer gelezen

Avanti'31 en Schijndel zijn teams die jaarlijks in spanning afwachten bij welk district ze worden ingedeeld. Dit seizoen gelukkig weer samen. Zondag spelen ze weer de derby's van weleer met respectievelijk SCG'18 en Den Dungen. Hoe sterk is RKPVV als opvallende nieuwkomer in deze klasse? Excellent dat SC Helmondia ontvangt waar de jubilaris uit Oploo gaat voor de eerste competitie zege. FC Schadewijk treft Handel in eigen huis. Geen garantie volgens trainer Gaby Kuijpers voor drie punten. We gaan het zien zondag in deze altijd speciale klasse.

Door: Peter Kuijpers

Schijndel verloor zondag van RKPVV met 0-1. De wedstrijd van komend weekend uit naar Den Dungen is een weerzien uit het verleden met een nostalgisch sausje. Schijndel overigens heeft voor de boedelscheiding van Zuid-1 en Zuid-2 meestal in een hogere klasse boven Den Dungen gespeeld. Afgelopen zondag kwam nieuwkomer RKPVV op bezoek. Assistent-trainer John Blummel was duidelijk: "Als ik elke week dit soort wedstrijden zou moeten spelen, dan zou me het plezier in voetbal snel vergaan. Wij hebben bij Schijndel een jong en onervaren team dat nog moet groeien en geen ervaring heeft met dit soort tegenstanders. Uiteindelijk gaat dat wel lukken." Scheidsrechter Ko van de Ven uit Mill fluit op Sportpark Jacobskamp om 14.30 uur voor aanvang.

SCG'18 – Avanti'31
Wedstrijden voor Avanti'31 met SCG'18 (fusieclub Sint Michiels Gestel met SCI) is een wedstrijd met een grote historische waarde. In het seizoen 2017-2018 stonden de teams ook al eens bijeen waar Real Lunet kampioen werd. Beiden hebben het gelijk aantal punten. Zondag treffen de twee teams elkaar in het mooie kuipje van SCG'18. Het kan er spoken daar, maar na afloop is het altijd feest en dat is nooit gerelateerd aan de uitslag.

FC Schadewijk – Handel
Een strak begin van de Ossenaren. Handel is weer iets anders en je wint er maar moeilijk van. Trainer Gaby Kuijpers: "Ik vond Handel vorig seizoen ook al sterk. We moeten elke week scherp zijn dan kunnen we veel. Het was pas tweede wedstrijd nog 24 die er gaan komen, dus rustig blijven. Als wij iedereen binnen boord houden dan kunnen we veel. We kijken het week voor week als we met de bovenste mee kunnen doen vind ik het goed. Dat is verder onze doelstelling en blijft 3D een mooie klasse voor ons. Als we met FC Schadewijk iets zouden kunnen pakken, zou dat super zijn", zegt Gaby Kuijpers, de bevlogen trainer van FC Schadewijk.



Dennie Strik namens Nooit Gedacht met (5) belager Roy Govers van Margriet (foto Peter Kuijpers)

Nooit Gedacht – Nijnsel/TVE (In Nijnsel)
Twee wedstrijden leverde tot nu toe het team van trainer Arno Methorst twee punten op. Vorige week in Den Dungen en afgelopen zondag tegen Margriet eindigden de respectievelijke duels in een gelijkspel. Zondag zou promovendus Nijnsel/TVE volgens het bestaande schema naar de Biescamp komen, maar de wedstrijd van 8 maart 2020 is omgezet en telt zondag  gewoon voor periode-1. Nijnsel was een jaartje weg, maar meldde zich dit seizoen weer na een overtuigend kampioenschap afgelopen seizoen. Geen kleintje weet ook Methorst die de club zelf drie jaar onder zijn hoede had: "Nijnsel heeft het organisatorisch goed voor elkaar. Een spits (Stefan Hulsen) die zeer doelgericht is, middenvelders die flink wat energie hebben en met Jelle de Louw een speler die het spelletje goed kan lezen en Johan van de Pas die van achteruit iedereen van voor naar achter en van links en rechts neerzet. Een uitgebalanceerd team dus. Wij gaan ons niet aanpassen aan de tegenstanders. Als groep en voetballend zijn wij verder dan vorig jaar. Ik verwacht dan ook een enerverende wedstrijd." Nijnsel verloor zondag uit bij Avanti'31, maar moest het doen zonder de vakantiegangers en sterkhouders Stefan Hulsen en John Egelmeers. Naar verluidt sluiten beiden zondag weer aan.

Excellent – SC Helmondia
Je kunt stellen dat ondanks het verlies de club uit Oploo de competitie 'goed' is begonnen. Want als je het voetbaljaar start met een zestigjarige jubileum is dat een prachtige gebeurtenis. Trainer John Janssen: "Drie dagen lang hadden ze diverse activiteiten georganiseerd en ik vond het mooi dat het voor heel Oploo was." Om die reden was de jubilaris uit het pittoreske Oploo de eerste wedstrijd vrij. Afgelopen zondag was er een klein verlies tegen het thuissterke Handel. Janssen blikt kort terug, maar ook vooruit: "Zondag onnodig en tevens wat ongelukkig verloren van Handel. Ofschoon we zeker niet ons beste spel speelde, had er meer ingezeten. Zondag onze eerste thuiswedstrijd en vaak kunnen we thuis net wat meer brengen. Dat zal ook nodig zijn want Helmondia is toch een ploeg die bovenin zal gaan meedraaien." Geen speld tussen te krijgen heet dat dan met het fanatieke publiek als twaalfde man kunnen de Helmonders een heet middagje verwachten op Het Domein.



De Verberkjes sterk vertegenwoordigd bij Excellent (Foto Peter Kuijpers)

Margriet – Boekel Sport
Nou is Boekel Sport niet echt een kampioenskandidaat, maar wel een ploeg die de laatste zes jaar (met uitzondering van seizoen 2017-2018) in het linkerrijtje belandde. Dan mag je gerust stellen dat de club een desastreus begin kent  in deze nog prille competitie. Maar laten we de Boekelaren geen rampscenario aanpraten met de wetenschap dat we in 3D 'slechts' twee wedstrijden achter ons hebben. Zondag reist het Boekelse gezelschap af naar de Amstelhoef in Oss met Margriet als tegenstander. De Ossenaren zijn door de kenners gekwalificeerd als kampioenskandidaat. Zondag konden trainer Maarten van Vugt en zijn team die ambities nog niet waarmaken. Margriet hield aan de derby met Nooit Gedacht slechts één puntje over. Zondag, adel en ambitie verplicht, mag de ploeg geen genoegen nemen met minder dan drie punten. Van Vugt: "Boekel Sport is voor mij een grote onbekende. De Boekelaren hebben tot op heden nog niet goed gepresteerd maar ze pakten afgelopen jaar met nagenoeg dezelfde ploeg een vierde plek en een periode.Verwacht dan ook een getergde en goed georganiseerde ploeg. Wij zullen zelf een hoger niveau moeten halen als afgelopen week om de punten in Oss te houden." Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Kevin van Dalen voor aanvang.

Programma komend weekend
Margriet-Boekel Sport
FC Schadewijk-Handel
Den Dungen-Schijndel/De Wit
Nijnsel/TVE - Nooit Gedacht Gedacht (omgezet)
BMC-RKPVV
SCG'18-Avanti'31
Excellent-SC Helmondia

Stand:
1.FC Schadewijk 2-6
2.RKPVV 2-6
3.Margriet 2-4
4.Nijnsel 2-3
5.Handel 2-3
6.SC Helmondia 2-3
7.Avanti'31 2-3
8.SCG'18 2-3
9.Den Dungen 2-2
10.Nooit Gedacht 2-2
11.BMC 2-1
12.Excellent 1-0
13.Schijndel/De Wit 1-0
14.Boekel Sport 2-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant