Niels Voet en Vianen Vooruit blijkt een goed 'huwelijk'
Niels Voet en Vianen Vooruit blijkt een goed 'huwelijk' Foto: HANNY VD LINDEN

2H: Heeswijk wacht nog op eerste punten, Volharding rekent op driepunter tegen EVVC

Voetbal 2.314 keer gelezen

Toegegeven dat het nog allemaal pril is toch een paar zaken die opvallen. Op de eerste plaats de matige start van DAW wat wel degelijk een reden heeft. Natuurlijk het sterke begin van Vianen Vooruit dat samen met kleppers als Emplina en SVSSS de ranglijst aanvoert. Uitgesproken de laatste twee zien elkaar zondag in Empel. Berghem Sport, dat promovendus Volkel ontvangt, is een duel uit de staart van 2H. De winnaar kruipt wat omhoog in het rechterrijtje. We horen het u zeggen: 'het is nog zo pril en waar hebben we het over'. 

Door: Peter Kuijpers

Vianen is een dorpje met rond de 1300 inwoners. Het dorp bestond aanvankelijk uit een groepje armelijke hutjes die sedert 1770 op de heide werden gebouwd meldt Wikipedia. Lieden uit Vianen willen schertsende nog wel eens kwijt dat er in die situatie tot op heden nog niet veel veranderd is. Hoe dan ook een knappe prestatie voor een club die tien jaar geleden het machtige JVC Cuijk zo ver kreeg daar een ere wedstrijd te komen spelen. Nu is de zaak 180 graden gekanteld en zou de situatie na de liquidatie van derde divisionist JVC Cuijk zomaar andersom kunnen plaatsvinden. De ploeg die op 27 mei 2018 in de hotsknotse gekke wedstrijd bij buurman Hapse Boys kampioen wist te worden zou volgens de 'kenners' na een jaar wel weer degraderen. Niets is minder waar. De ploeg werd vorig seizoen knap vierde en staat nu na twee duels mede bovenaan. Waar het aan ligt? Zoals meestal een aantal factoren. Trainers spelen dan snel 'De vrienden teamgeest kaart' of 'we gaan voor elkaar door het vuur kaart' Het is een factor, maar nuchter bezien relatief en meest voorkomend bij teams die winnen. Dat Niels Voet zijn zaakjes goed voor elkaar heeft staat buiten kijf. Dit samen met nestor Robby van Raaij als grote kanjer bij de club. Zondag speelt Vianen Vooruit bij Emplina. Een toptreffen in Empel dus Een mooi ijkpunt voor Voet wat de werkelijke kracht is van zijn team.



Joost Janssen trainer van Venhorst kan zondag Heeswijk pijn doen (Foto Eric Elbers)

Heeswijk – Venhorst
Het kan je overkomen dat de in september je wedstrijd wordt afgelast. Heeswijk overkwam dat afgelopen zondag in het uitduel met Helvoirt. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld op zondag 17 november. De blessures, die er ongetwijfeld waren, hebben ondertussen kunnen genezen. Maar datzelfde geldt vanzelfsprekend voor Helvoirt.  Zondag komt Venhorst naar het nog puntloze Heeswijk. Hoogste tijd voor trainer Stef Sijbers en de zijne daar verandering in te brengen. Als het even kan zondag al. Om 14.30 uur fluit op Balledonk scheidsrechter Ramon Karavla voor aanvang.

Helvoirt – Prinses Irene
Een leuke overwinning zondag van de ploeg van trainer Erik Meulendijk in Schaijk op DAW dat er nog weinig van bakt tot nu toe. Helvoirt zette een streep door het duel wegens wateroverlast. De ploeg is nog zonder punten dus winst staat ook daar hoog op de prioriteitenlijst. Om 14.30 uur brengt scheidsrechter De Loos de bal aan het rollen.

SVSSS – DAW
Een kat-en-muis spelletje?  Daar zouden we DAW te kort mee doen. Bovendien zouden we ons bezondigen aan scorebord journalistiek zou Co Adriaanse zeggen. Maar gezien de gegeven situatie zal het een zware missie worden voor trainer Rob van der Ven in Udenhout. SVSSS toonde weinig respect voor de status van Real Lunet zondag en vertrok met een ruime score uit Vught. Andere tijden voor DAW waar de ploeg hunkert naar de terugkeer van de geblesseerden.

Real Lunet – Olympia'18
De ploeg uit Boxmeer herstelde zich uitstekend van de 6-2 nederlaag uit bij SVSSS. Thuis moest Berghem Sport er aan geloven via een 5-1 nederlaag tegen de kampioen van 3D afgelopen seizoen. Zondag weer een pittige tegenstander ook wel een van kanshebbers voor de titel, al bracht SVSSS alle voorspellers weer aan het twijfelen. Interessant om deze ontwikkelingen te volgen.

Berghem Sport – Volkel
De teams troffen elkaar al vaker een klasje lager. Uiteindelijk gepromoveerd naar de tweede klasse beiden overigens via de nacompetitie. Volkel met nog nul punten waar Berghem een puntje scoorde in het eerste duel met EVVC (1-1). Zondag kreeg Berghem een pijnlijke nederlaag te verwerken tegen een ontketend Olympia'18 en zoemde de 5-1 nog lang na. Volkel verloor twee maal met één doelpunt verschil. Niet echt weggespeeld dus. Om de reden een onvoorspelbaar duel. Vooral nieuwe trainer Michiel Jans hunkert naar een succesje dat een bevestiging zou zijn dat Volkel mee kan komen in deze klasse. Zondag liggen de belangen hoog en zal scheidsrechter Peter Bechay om 14.30 uur de heren manen tot voetbal.



Peter Bechay is zondag de scheidsrechter bij Berghem Sport - Volkel (Foto Peter Kuijpers)

Volharding – EVVC
Bij EVVC speelde volgens de gegevens Gerwin van den Boom afgelopen zondag niet. Wel was er een zestienjarige debutant: Aron van Dijk die leuke dingen liet zien op De Zwaan. Zondag reizen de mannen van trainer Antwan van Rijn af naar Vierlingsbeek waar tegenover het treinstation Volharding wacht. De Vierlingsbekers leden zondag een onterechte nederlaag volgens trainer Johan Vullings. "We waren bijna de hele wedstrijd beter en bovendien een honderd procent strafschop onthouden. Dat zag iedereen behalve de scheidsrechter (Van Hoof red.) die gaf er een andere invulling aan. "Geef wel toe dat we behoorlijk wat mogelijkheden lieten liggen" , somberde Vullings.
EVVC is dus zondag de tegenstander waar het dit jaar op 12 mei nog 2-3 werd in Vinkels voordeel. Zondag liggen de kaarten anders en is Vinkelse winst geen zekerheid. Vullings: "EVVC zijn meesters in de omschakeling. Daar moet je enorm voor op je hoede zijn. Ze zijn weg voor je er erg in hebt. Wij hebben Vincent Buijssen inmiddels weer bij de groep. Zijn blessure is praktisch genezen, dus kunnen we hem gedoceerd gaan brengen. Maar hij is niet de enige speler bij Volharding. We hebben er meer en daar reken ik op komende zondag."  Scheidsrechter Janssen fluit op Sportpark Soetendaal om 14.30 uur voor aanvang.

Programma komende zondag:
Berghem Sport - Volkel
Real Lunet - Olympia'18
Helvoirt - Prinses Irene
SVSSS - DAW Schaijk
Volharding - EVVC
Heeswijk - Venhorst
Emplina - Vianen Vooruit

Stand
1. SVSSS 2-6
2. Vianen Vooruit 2-6
3. Emplina 2-6
4. Prinses Irene 2-4
5. Venhorst 2-4
6. Olympia'18 2-3
7. Volharding 2-3
8. Real Lunet 2-3
9. EVVC 2-1
10. Berghem Sport 2-1
11. Helvoirt 1-0
12. Heeswijk 1-0
13. Volkel 2-0
14. DAW 2-0

Peter Bechay
Joost Janssen,Venhorst,
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant