Avanti'31 en SCG'18 met ieder een punt
Avanti'31 en SCG'18 met ieder een punt Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: Margriet en Schadewijk blijven RKPVV op de voet volgen, Boekel Sport en Schijndel in mineur

Voetbal 2.944 keer gelezen

Margriet maakte korte metten met Boekel Sport en deed dat al voor de rust met wereldgoals (woorden Maarten van Vugt). Promovendus RKPVV blijft een ieder verrassen. De koploper uit Helmond won zonder veel moeite bij BMC. Nooit Gedacht noteerde het derde gelijkspel waar Sven van Gelder als spits terugkeerde bij zijn team Excellent en scoorde. Een regenachtige zondag is voorbij waar 3D ontsnapte aan afgelastingen.

Schijndel verloor in Den Dungen met 3-1. Het gaat niet erg voortvarend met de Schijndelaren. De ploeg liep in Den Dungen tegen de tweede seizoensnederlaag op. In de eerste helft waren het twee gelijkwaardige teams waar Jeffrey Sterks namens Den Dungen de score opende. Het was een aanval uit de omschakeling van de gastheren. Na rust speelde Schijndel van acquit één-op-één en werd 1-1 door een treffer van Tjeerd Pijnenburg. Echter vanaf de aftrap werd het 2-1. De uiteindelijke 3-1 viel in de slotminuten. Nog veel werk aan de winkel voor trainer Henry van Alebeek, dat staat vast.

FC Schadewijk – Handel 3-3
Dat Handel een team is waar je maar moeilijk van wint was vooraf al bekend. Uiteindelijk is dat ook zo gebleken. Na 12 minuten werd het 0-1 voor Handel waar Rob Manders Teun Graat liet scoren. Op slag van rust waren het de Ossenaren die via Benjamin Duah langszij kwamen. Echter in het rustsignaal was het wederom Handel dat de thee nog lekkerder liet smaken omdat Rob Manders met een fantastische kopbal (voorzet Thijs Fonken) scoorde: 1-2. Na rust werd het na een uurtje 2-2. De maker was Dani Eveleens en de appel valt hier ook niet ver van de boom als zoon van Mike Eveleens.
Deze stand leek ook de eindstand te worden waar FC Schadewijk via een doelpunt met een buitenspellucht (Trainer Tom Jacobs: "Echt dat zag iedereen behalve de scheidsrechter) maar arbiter Rutten dacht daar anders over. Gerechtigheid, wat ook beide trainers na afloop vonden, had zijn verloop. Geert van den Bosch plaatste de bal op een Osse hand. De penalty bleef uit omdat de bal alsnog in de goal rolde. Een volkomen terecht gelijkspel waar beide trainers dat ruiterlijk toegaven.

Nijnsel/TVE – Nooit Gedacht 1-1
Voor de Geffenaren alweer het derde gelijkspel in deze competitie. Dat leverde niet meer dan drie punten op. Voor rust vergat Nooit Gedacht te scoren bij twee redelijke kansen. Nijnsel deed dat beter. Het was Stefan Hulsen die de score opende vlak voor rust. Na rust viel de gelijkmaker al na twee minuten. Tim Bissels kopte een voorzet van Frank van Herpen binnen. Verder werd er niet meer gescoord. Assistent-trainer Bart Hoeben was niet tevreden: "Nee we gaan hier met een slecht gevoel weg omdat we dikke winstkansen kregen. Overigens vind ik Nijnsel een prima ploeg met leuk voetbal."

Duel uit het de wedstrijd Berghem Sport - Volkel (Foto Jo van Herpen)

Margriet – Boekel Sport 3-0
Na de wat mindere pot vorige week op De Biescamp in Geffen was het op de eigen Amstelhoef een stuk beter. Vooral voor rust werd er goed gevoetbald waar ook alle doelpunten vielen. Al in de negende minuut opende Margriet via Jousef Khelil. die uit het niets opdook met een snoeiharde kopbal. In minuut 25 werd het door Jorn van Bakel de 2-0 en de 3-0 was van Rob van de Ven die aan de tweede paal voor zijn man kwam. Na rust was de amusementswaarde weg en werd er niet meer gescoord. Margriet blijf koploper RKPVV keurig volgen wat de klasse weer meer dan spannend houdt. Boekel Sport overigens had voor rust wel de pech dat een kopbal via de binnenkant van de paal het veld weer inkwam.

Excellent – SC Helmondia 2-1
De ruststand op Het Domein in Oploo was 1-1 waar het Excellent doelpunt kwam van Sven van Gelder. Na rust werd hard werken beloond al moest het via een strafschop. Opnieuw was het Van Gelder die het klusje klaarde voor Excellent. Van Gelder is de comeback kid in Oploo nadat jaren weg was en biHoofdklassers zijn diensten vertoonden. Onder anderen bij de amateurs van NEC maar nu weer terugkeerde naar zijn roots.

Beeld uit de wedstrijd SCG'18 - Avanti'31 (Foto Piet van Vorstenbosch)

SCG'18 – Avanti'31 1-1
Veel strijd in het kuipje van Sint Michielsgestel. Dit ondanks dat het volgens trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31 een matige pot was met een 0-0 theestand. De 1-0 van SCG'18 was een heerlijk doelpunt met een mooie aanname en wegdraaiende Luuk van Loon die de bal boven in het dak roeide. Avanti'31, waar Geert van Heeswijk weer minuten maakte en jongeling  Stan Steenbakkers indruk maakte in de achterste vier, viel de gelijkmaker in de 80e minuut. Uit een voorzet van Teun van Doornik was het Koen van Engeland die de eindstand op 1-1 bepaalde.