Constantia is in rouw na het overlijden van een clublid.
Constantia is in rouw na het overlijden van een clublid. Foto: Jeff Meijs

4H: Duel Constantia stilgelegd na overlijden supporter, Festilent schiet er zeven in bij SCV'58

Voetbal 3.844 keer gelezen

De wedstrijd tussen Gassel en Constantia is vanmiddag na een ruim uur spelen gestaakt (stand 1-1) nadat een supporter van de Wanroijnaren was getroffen door een hartstilstand. "Dit is een enorme klap voor de club", aldus trainer Gert Jan Reijnen van Constantia. Elders in de vierde klasse H greep Juliana Mill de koppositie, deed SCMH goede zaken en boekte Festilent de eerste overwinning van het seizoen.

"De tweede helft was al een tijdje bezig toen we de ambulance steeds dichterbij hoorden komen. Al snel werd duidelijk dat het om een lid van Constantia ging, die in de rust was getroffen door een hartstilstand. Zodra duidelijk werd dat het goed mis was, is de wedstrijd stilgelegd. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de familie", vervolgt Reijnen. De stand was na 65 minuten spelen 1-1 na doelpunten van Ton Aben (C) en Cas van Houtum (G), maar niemand die het daar na het stilleggen nog over had. "Voetbal is na zoiets niet meer belangrijk", stelde Gassel-coach Dennis Koenders.

Zevenklapper Festilent in Velp
Festilent boekte de eerste overwinning van het seizoen door hard uit te halen bij SCV'58 (2-7). Al na een, wat hoofdtrainer Edwin Peters, 'superkwartiertje' noemde, leidde Festilent met 0-3 door doelpunten van Joeri Cuppen (2) en Niels van de Brand. "Zonde dat we daarna verslappen en ook een trieste tegengoal moeten incasseren. Na rust zijn we weer fris de wei ingegaan en hebben we laten zien dat we de kansen ook kunnen afmaken." Pepijn Schonenberg, Joeri Cuppen (penalty), Chiel Nooijen en nogmaals Joeri Cuppen tilden de eindstand naar 2-7. Peters: "Dik verdiend, al hadden we dit beter uit moeten spelen. Maar goed, je moet ook gewoon tevreden zijn met de drie punten."

Juliana grijpt koppositie, SCMH klopt Achilles
Juliana Mill greep de koppositie in klasse 4H door een overtuigende overwinning op VIOS'38. Jord Thijssen opende het bal, waarna Twan Vink nog tegenscoorde voor de Beugenaren. In de tweede helft was Juliana beter en beloonde zichzelf via Justian Jacops en Kevin van Casteren met drie punten. De 3-1 zege bleek genoeg voor de koppositie, mede omdat SCMH ondanks een rode kaart voor Sebastián Mesa (2xgeel) met 0-3 won bij Achilles Reek. Stan Rovers, Randy Bakker en Roel Bekkers bezorgden de formatie van coach Tom van Dalen de volle buit.

Leuke middag in Langenboom
SES en DSV maakten er een aantrekkelijke middag van in Langenboom. De doelpunten werden eerlijk verdeeld: 2-2. Al na drie minuten stond het 1-1 na goals van Lars Veldpaus (DSV) en Winand Schaap (SES). Luuk Ruhl zetten een kwartier voor tijd de gasten uit Sint Anthonis op voorspring, maar opnieuw Schaap scoorde de 2-2.

Tweede uitzege De Zwaluw, Milsbeek wint bij 'Tox'
De Zwaluw boekte haar tweede uitoverwinning op rij. In Katwijk werd SIOL toch wel wat verrassend met 1-4 verslagen. Rinze Verhoeven scoorde een hattrick. Ook Boyd van Sambeek vond het doel voor de promovendus, die alleen een doelpunt van Djavano Amanupunnjo moesten slikken.
Toxandria kon Milsbeek een uur lang bijhouden. Daarna braken de Limburgers de ban en wonnen terecht met 0-2 door goals van Bas Broekman en Pepe ten Hoeve.