Spelmoment uit het duel Real Lunet - Olympia'18
Spelmoment uit het duel Real Lunet - Olympia'18 Foto: Bas Delhij

Kneiterharde verrassing van DAW bij SVSSS, Vianen Vooruit leidt de dans in 2H

Voetbal 2.717 keer gelezen

Een daverende verrassing van DAW dat vanmiddag won bij (toen nog) koploper SVSSS in Udenhout. Volkel is nog steeds zonder punten en EVVC won zoals afgelopen seizoen bij Volharding. De afgelastingen voor Heeswijk en Helvoirt beginnen dramatische vormen aan te nemen in deze nog bijna maagdelijke competitie. Vianen Vooruit pakte gewoon de kop door te winnen bij Emplina en heeft lak aan reputaties.

Olympia'18 kwam halverwege de eerste helft door een kopbal van Douwe Zwaan uit een voorzet van Levi Meulensteen op voorsprong. Jochem Zwaan had dé kans om de stand naar 0-2 te tillen, maar dat gebeurde niet. Real Lunet kwam een paar minuten voor rust weer op gelijke hoogte. Na rust werd er niet meer gescoord. Jasper Görts voorkwam dat Real Lunet met de winst ging lopen. Volgens veel Boxmeerse getrouwen werd Olympia'18 een penalty onthouden, maar scheidsrechter Claassen wilde er niets van weten.

SVSSS – DAW 1-2
Zonder DAW te kort te doen kunnen we toch spreken van een daverende verrassing. Als je Olympia'18 en Real Lunet met stevige cijfers verslaat, wordt de scorebordjournalistiek door de club uit Schaijk stevig onderuit geveegd. Zondagmiddag won het team van trainer Rob van der Ven met 1-2 in Udenhout. SVSSS nam het initiatief in het duel met een schot wat rakelings langs scheerde, maar DAW nam de regie van de wedstrijd over met diverse kansen. Na een half uur viel de verdiende 0-1 door Noah van Deijne die diep gestoken werd door Siem van Merwijk. Ook in de tweede helft bleef DAW de bekende lakens uitdelen wat in 0-2 resulteerde. Marc van Heesch nam goed aan op de rand zestien en schoof de bal beheerst in hoek. In de 88e minuut werd het nog 1-2 en was het nog even spannend, maar de winst ging mee naar Schaijk.

Emplina – Vianen Vooruit 0-3
Een meer dan verdiende zege waar Vianen Vooruit superieur was aan de gastheren uit Empel. Vianen Vooruit speelde zonder de sterkhouders Mick Boogaard, Rik Renirie en Mart Nuijen. Drie aanvallers en allen geblesseerd. Daarbij kwam Jim Bogels met een enkelblessure na 40 minuten naar de kant. Het werd 0-1 door een vrije trap van Thomas van de Sanden die fraai werd binnengewerkt (in de lucht achter zijn standbeen) door Rik Willemsen. De 0-2 was een intikker in de rebound door Joost Verbiesen. Een lage schuiver van  Wouter Evers bepaalde de eindstand op 0-3. "Een fantastische teamprestatie van ons", vond trainer Niels Voet en daar is geen speld tussen te krijgen.

Volharding – EVVC 2-3
Volharding leed vanmiddag op het eigen sportpark Soetendaal een 2-3 nederlaag tegen angstgegner EVVC uit Vinkel. Net als de afgelopen twee seizoenen ging het opportunistisch spelende EVVC in Vierlingsbeek met de overwinning aan de haal. Op een of andere manier ligt het spel van de Vinkelaren Volharding totaal niet. Toch hadden de Vierlingsbekenaren de overwinning vandaag voor het grijpen. In een overigens van beide kanten zeer zwakke wedstrijd stond Volharding vijf minuten voor tijd nog met 2-1 voor, maar binnen twee minuten gaf de equipe van trainer Johan Vullings de zege alsnog uit handen. Voor rust opende Mark Blenckers naar 1-0 wat tevens de ruststand was. In de tweede helft was het Gerwin van den Boom die vanaf elf meter gelijk mocht maken. Een kwartier voor tij was het Melvin de Kleijn die Volharding weer op voorsprong schoot, maar in het laatste kwartier ontploft EVVC. Pim van der Doelen en Bart Haerkens kantelden de wedstrijd in de laatste vijf minuten en liet Volharding gedesillusioneerd achter.

Berghem Sport – Volkel
Volkel is er nog niet in geslaagd om punten te halen in de 2e klasse H. Op een nat sportpark De Koppelsteeg verloor Volkel in een gelijk opgaande wedstrijd met 1-0 van Berghem Sport. Na de warming-up moest Thijmen de Ruijter bij Volkel de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Hij werd solide vervangen door Bob van der Rijt. Gastheer Berghem Sport stichtte het eerste gevaar in de 7e minuut toen Donny van Herpen zijn kopbal naast zag gaan. Volkel zag in de 23ste minuut een schuiver van Teun Verhoeven via doelman Denny Witjes corner gaan en het bleef 0-0. Na rust was de eerste mogelijkheid voor Volkel. Teun Verhoeven zag zijn harde schuiver echter corner gaan via de handen van doelman Witjes. Een minuut daarna lag de 1-0 achter doelman Tomek Kuijpers. Edwin Huibers dook vrij op voor het doel van Volkel en zette zijn naam op het scoreformulier. Volkel werkte hard, maar kon weinig creëren. Berghem Sport was in de slotfase bij uitvallen nog dicht bij een doelpunt, maar invaller Jeffrey Duif schoot over. Valentijn Smits werd van scoren afgehouden door een Volkels been en Dave Eveleens stuitte op Kuijpers toen hij alleen op het doel afstormde in blessuretijd. Een hardwerkend Volkel had wellicht meer verdiend, maar stond dus opnieuw met lege handen.