HBV won de Cuijkse derby tegen VCA met overtuigende cijfers. (foto: Gerno de Haas)

5F: Twaalf doelpunten bij VCA-HBV, DWSH'18 blijft in spoor Merselo

Voetbal 686 keer gelezen

In zes wedstrijden in de vijfde klasse F werden vandaag maar liefst veertig doelpunten gemaakt. Het meest doelpuntrijke treffen was VCA-HBV (4-8), waarbij moet worden aangetekend dat de Beersenaren na tachtig minuten met 1-8 leidde. Zowel GVV'57 als SVS Stevensbeek behaalde een 6-0 overwinning. DWSH'18 blijft in het spoor van koploper Merselo dankzij een 3-0 thuiszege op HRC'27.

HBV was na twee speelronden nog zonder winst, maar de manschappen van trainer Robert van Mierlo knokten zich naar een overtuigende 4-8 overwinning bij VCA. In Sint Agatha zorgden Moos Hendrix, Daan Klievink, Lars Uppelschoten (ieder twee), Don Linders en Feiko Heurkens voor een 1-8 tussenstand. In de slotfase mocht de thuisploeg nog wat terugdoen. "Zonde van de laatste tien minuten, maar de winst is het belangrijkste", aldus Van Mierlo. Bas Toonen, Tycho Schimmel (twee) en Mathijs Thoonen noteerden de VCA-doelpunten.

Winst DWSH'18, SVS en GVV'57
DWSH'18 blijft het goed doen. Ditmaal werd met 3-0 gewonnen van HRC'27. Sjors Janssen rondde een steekpass van Camiel van Geenen af voor de 1-0. Na rust sleepten Job van der Straaten en Rody van Abel de winst definitief binnen voor de fusieclub, die op twee punten van Merselo blijft staan. De Limburgers waren met 5-1 te sterk voor Astrantia, bij wie Jan Janssen pas bij een 3-0 achterstand tot scoren kwam.
SVS en GVV'57 behaalden allebei een 6-0 overwinning, tegen respectievelijk SVOC'01 en Menos. Bij de Gravenaars, die hun eerste seizoensoverwinning boekten, lieten Jochem van Tienen, Pepijn van Delden (ieder twee), Menno van Tienen en Auke  het netje trillen.

Verlies Holthees-Smakt
Holthees-Smakt ging met 3-4 onderuit tegen Leunen. De blauwhemden knokten zich knap terug van een vroege 0-2 achterstand, maar bleven uiteindelijk toch met lege handen achter. Robin Arts, Max Jost en  Daan Coppus zorgden ervoor dat Holthees na 45 minuten met 3-2 leidde. Tom Riensema, die ook al de 0-1 en 0-2 had gemaakt, scoorde vanaf de stip de 3-3. Na een uur spelen kroonde Thomas Weijs zich tot matchwinner.