Robby van Raaij is sterkhouder bij het verrassend goed begonnen Vianen Vooruit. 'Na de vierde plek van vorig seizoen zijn de verwachtingen natuurlijk ook toegenomen.'
Robby van Raaij is sterkhouder bij het verrassend goed begonnen Vianen Vooruit. 'Na de vierde plek van vorig seizoen zijn de verwachtingen natuurlijk ook toegenomen.' Foto: Hanny van der Linden

Rob van Raay: 'Nominatie voor de Sportprijs zie ik als 'n mooie waardering'

Voetbal 983 keer gelezen

VIANEN | Rob van Raay is genomineerd voor de Sportprijs van de gemeente Cuijk. De nominatie overviel de sterkhouder van Vianen Vooruit enigszins, maar hij noemt het 'een hele eer'. "Voor de andere genomineerde sporters is de nominatie een beloning voor hun prestaties in de afgelopen twee jaar, voor mij is het een soort van oeuvreprijs. Dat maakt het erg leuk", zegt Van Raay.

Door Martijn Schwillens

Van Raay is als 37-jarige bezig aan zijn, naar eigen zeggen, 'laatste of één na laatste seizoen' bij het vaandelteam van Vianen Vooruit. Robby heeft er al een voetballeven op zitten, met zes jaar De Treffers, acht seizoenen JVC Cuijk, enkele jaargangen bij Leones en sinds een paar jaar Vianen Vooruit, met wie hij verrassend goed presteert in de tweede klasse. "Bij alle vier de clubs waar ik heb gespeeld, ben ik succesvol geweest. Met De Treffers en JVC ben ik kampioen geworden in de hoofdklasse en heb ik maar net de algehele amateurtitel misgelopen. Daarnaast heb ik een paar jaar in het Nederlands Amateurelftal gespeeld. Bij FC Groningen kon ik een amateurcontract tekenen, maar dat heb ik toen niet gedaan en ben gewoon in de top van het amateurvoetbal blijven spelen. Dat ik nu genomineerd ben, zie ik als een waardering voor al die jaren dat ik een boel heb gedaan en gelaten om op dat niveau te kunnen spelen. Ik herken dat ook in de verhalen van de andere vier genomineerden (zie elders in deze krant). Iedere sporter heeft iets unieks, maar zij maken allemaal nog vaker kans op deze prijs. Voor mij zou het de kers op een mooie carrière zijn."

Belangrijk voor het team
Het moment van stoppen komt dichterbij, maar fysiek kan Van Raay voor zijn gevoel nog jaren mee. "Ik ben fit en heb zelfs op maandagochtend nergens last van. Ik roep al wel een aantal jaar: 'Dit wordt echt mijn laatste seizoen.' Maar het gaat prima en ik kan nog steeds elke week belangrijk zijn voor het team. Zolang dat zo blijft, ga ik door, maar ik vind wel dat je moet stoppen op je hoogtepunt en niet nadat je ineens wordt ingehaald door andere spelers."

Voetbalsprookje in Vianen
Met Vianen Vooruit is Van Raay uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in de tweede klasse H. De formatie van coach Niels Voet behaalde in de eerste drie competitiewedstrijden negen punten en is koploper. "Het is toch wel heel bijzonder om dit met Vianen Vooruit mee te mogen maken", vertelt Van Raay, die in zijn jeugdjaren de club verliet in een tijd dat de roodbroeken vooral actief waren in de zesde klasse. "Vorig seizoen eindigden we al als vierde. Met Rik Renieri (van JVC Cuijk) hebben we er ook een prima versterking bij gekregen. De verwachtingen zijn wat toegenomen door de goede resultaten van vorig seizoen, maar waarom zouden wij niet voor een periodetitel kunnen gaan? Het eerste elftal leeft ook enorm in het dorp. Het is elke week gezellig druk langs de kant."
Gaat Van Raay nog campagne voeren om stemmen binnen te halen voor de Sportprijs Cuijk? "Ik heb het gedeeld op Facebook. En ik hoorde dat ze in Vianen posters willen gaan ophangen. Het zou me natuurlijk wel enorm trots maken als ik deze prijs win."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant