Trainer John Janssen zag Daan Verberk node stoppen, maar verwelkomde vier nieuwelingen
Trainer John Janssen zag Daan Verberk node stoppen, maar verwelkomde vier nieuwelingen Foto: Diana Derks

3D: Margriet en FC Schadewijk willen RKPVV niet uit het oog verliezen, Excellent met vier nieuwelingen

Voetbal 1.857 keer gelezen

Twee punten voorsprong voor de Helmondse koploper RKPVV op Margriet en FC Schadewijk. De twee volgers kunnen de schade beperkt houden mits ze winnen bij respectievelijk Excellent en Nijnsel. Toegegeven dat dit wellicht nog zware tekst is als de competitie pas drie wedstrijden oud is. Het is nu al erg spannend. Boekel Sport blijft de natie negatief verbazen. Zondag de derby thuis tegen Handel en daarvan is bekend dat je er maar moeilijk van kunt winnen.

Door: Peter Kuijpers

Schijndel is nog ver van de vorm van afgelopen seizoen verwijderd en krijgt het ervaren Nooit Gedacht op bezoek. Schijndel met veel jeugdige spelers waar de gemiddelde leeftijd van de Geffenaren (gemeten in het thuisduel met Margriet) ongeveer 27 jaar bedraagt. De getrouwen zullen het schouderophalend voor kennisgeving aannemen. Toch kan het niet zo zijn dat ze in Schijndel het voetbal plots verleerd zijn. De ploeg van trainer Henry van Alebeek eindigde afgelopen seizoen op een keurige derde plek met tevens nog een periodetitel. Om 14.30 uur fluit de eveneens nog jonge scheidsrechter Ko van der Ven uit Mill voor aanvang op het Zuideinderpark.



Henry van Wanrooy trainer van Avanti'31: 'Zondag te slordig gespeeld' 

Avanti'31 - BMC
Het team van trainer Henry van Wanrooy keerde zondag uit Sint Michielsgestel terug met een puntje. De sterk heersende wens is opschuiven naar boven. Van Wanrooy: "Zondag moeten wij winnen van BMC om boven bij te blijven. BMC zit in een mindere fase maar hebben gewoon een goede ploeg. Zondag tegen SCG'18 hebben wij te slordig gespeeld en te weinig kansen gecreëerd. Met vlagen hebben we laten zien dat we via goed combinatie spel gevaarlijk kunnen zijn maar vaak in de eindfase slordig zijn. Wel veel strijd en inzet gezien en dat is ook de basis van het voetbal. Ik verwacht dat mijn team vol voor de drie punten gaat en dat die dan ook bij Avanti'31 blijven." Bij Avanti'31 is Paolo Cardoso Seixas inmiddels gestopt. De Veghelaar kwam over van Blauw Geel'38 speelde wat wedstrijden in het eerste en een paar in het tweede team maar besloot te stoppen. Geert van Heeswijk maakte zondag in Sint Michielsgestel weer zijn eerste minuten. Zo lijkt het team van Van Wanrooy vorm te krijgen.

Boekel Sport – Handel
Een joekel van een derby. De meeste bezoekers uit Handel zullen de afstand wellicht per fiets afleggen. Meestal is dat een veeg voorteken voor de gezelligheid na afloop. Sportief gezien zullen de Boekelaren toch eindelijk eens moeten gaan presteren. Trainer Marc van de Ven: "De uitslagen tot dusver zijn inderdaad erg teleurstellend. In de opmars van vorig seizoen hebben we met dezelfde groep slechts twee nederlagen en negen tegendoelpunten geïncasseerd en nu starten we dus ronduit slecht. We weten dus wel wat deze groep kan en het is aan ons als staf en spelersgroep om dat weer zo snel mogelijk te laten resulteren in punten. Van paniek is in Boekel geen sprake, maar het mag duidelijk zijn dat het beter moet in alle facetten om zo snel mogelijk de punten te gaan behalen. Zondag kan wel eens de ommekeer gaan betekenen in de derby tegen Handel. Derby's zijn vaak niet mooi, maar zorgen wel voor veel strijd, dat is nu net hetgeen wat we op dit moment nog meer moeten leveren, het goede voetbal komt daarna wel weer", aldus de Boekel Sport-trainer die samen met zijn team en de supporters smacht naar het eerste succesje.

Nijnsel/TVE -FC Schadewijk
In de stromende regen kwamen de mannen uit Nijnsel afgelopen zondag niet voorbij het bezoekende Nooit Gedacht dat uiteindelijk dik verdiend met een punt vertrok van Den Eimert. Zondag komt het hoog geplaatste FC Schadewijk. De Ossenaren kwamen zondag niet verder dan een 3-3 gelijkspel in een wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Zondag in Nijnsel twee teams met een verschillende speelstijl. Nijnsel met gedegen voetbal en opbouw naar goalgetter Stefan Hulsen. FC Schadewijk blijft gevaarlijk vanuit de counter met een ijzersterke troef met Benjamin Duah die ze makkelijk binnenschiet bij FC Schadewijk. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Kevin van Dalen uit Odiliapeel voor het begin.


Het Domein van Excellent, daar is het zondag allemaal te doen

Excellent – Margriet
Thuis op het eigen Domein is de ploeg van trainer John Janssen moeilijk te kloppen. Vorig seizoen werden maar liefst tien thuiswedstrijden in winst omgezet. Dit seizoen kreeg de bijkans smalle selectie van trainer John Janssen een paar welkome versterkingen. Janssen: "We hebben met Gido Kurvers, Sven van Gelder, Jordi Cornelissen en Yannick van Wingerden vier welkome versterkingen bij de eerste selectie gekregen. Daardoor is de onderlinge concurrentie toegenomen. Helaas heeft Daan Verberk moeten stoppen met rugklachten, een aderlating. Hoewel het moeilijk te zeggen is waar we nu staan vind ik ons niveau nu hoger dan vorig jaar om deze tijd. We hebben afgelopen zondag een mooie overwinning geboekt op Helmondia. Het zat ons nu wel mee, hun kwamen op 1-2 en dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel en enkele minuten maakten wij de 2-1. Was wel een kantelpunt in de wedstrijd." Zondag komt Margriet, geen kleintje uit het grote Oss. "Margriet is zondag inderdaad weer een nieuwe uitdaging, een kampioenskandidaat. We gaan deze week op de trainingen nog wat aspecten aan ons spel verbeteren waardoor we hopelijk Margriet het heel moeilijk kunnen gaan maken. Op het Domein fluit scheidsrechter De Graaf om 14.30 uur voor aanvang.

Programma voor komend weekend:
Avanti'31 - BMC
Schijndel/De Wit - Nooit Gedacht
Boekel Sport - Handel
RKPVV - SCG'18
SC Helmondia - Den Dungen
Excellent - Margriet
Nijnsel/TVE - FC Schadewijk

Stand:
1. RKPVV 3-9
2. Margriet 3-7
3. FC Schadewijk 3-7
4. Den Dungen 3-5
5. Nijnsel/TVE 3-4
6. Handel 3-4
7. Avanti'31 3-4
8. SCG'18 3-4
9. Excellent 2-3
10. Nooit Gedacht 3-3
11. SC Helmondia 3-3
12. BMC 3-1
13. Schijndel/De Wit 2-0
14. Boekel Sport 3-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant