Vreugde bij Vianen Vooruit met Rob van Raay  aan kop van de 'piramide'
Vreugde bij Vianen Vooruit met Rob van Raay aan kop van de 'piramide' Foto: HANNY VD LINDEN
+update

Vianen Vooruit ontvangt SVSSS, Van Rijn: 'Belachelijk dat sommigen al twee wedstrijden achterlopen'

Voetbal 2.206 keer gelezen

Vianen Vooruit, het team van Niels Voet gaat als een speer. De aanbiedingen bij Voet zullen niet van de lucht zijn momenteel. Maar toegegeven dat de val nog altijd komt voor de zonde geven we toe dat we een beetje chargeren. Hoewel over een dikke maand komen de eerste berichten van trainersmutaties weer op de redactie mat vallen. Opvallend is dat de KNVB volgende week alleen de Jeugd en Tweede- en Derde Divisie en Hoofklasse vrij geeft op de eerste zondag van de herfstvakantie. De rest, dus van de eerste- tot met de vijfde klasse ,moet dan de kicks gewoon aantrekken. Komende zondag nog een volledig programma voor iedereen. We nemen ze met u door.

Door: Peter Kuijpers

Trainer Willem van der Burgt van Berghem Sport was tevreden met de driepunter thuis tegen Volkel. Van der Burgt: "Het was verdiend gezien de kansenverhouding. Het was voor ons belangrijk om een goed resultaat te halen na de zeperd tegen Olympia'18. Omdat we de 2-0 niet maakten lieten we Volkel geloven in een goed resultaat en moesten we tot het eind alert blijven om de overwinning over de streep te trekken. Zondag komt Heeswijk op bezoek wat twee weken niet heeft gespeeld door de regen. Moeilijk om in te schatten hoe die er precies voor staan op dit moment. We zullen weer honderd procent moeten geven. Dat is een absolute voorwaarde in deze klasse om resultaat te halen," ,zegt een tevreden Berghem Sport-trainer.

Wedstrijden achter
De competitie loopt nu drie weken. Heeswijk speelde tot nu toe maar één wedstrijd. De Balledonkers zagen hun partij tot twee maal toe in het water vallen. Helvoirt – Heeswijk vloog er twee weken geleden uit, afgelopen zondag was spelen op het eigen hoofdterrein onmogelijk. Heeswijk is nodig toe aan een goed kunstgrasveld. Meerdere wedstrijden op het fragiele hoofdveld van Heeswijk is met regenweer vragen om problemen. Soms is daaraan niet te ontkomen bij de club die erg smal in het jasje zit als het om speelvelden gaat. Het team van Stef Sijbers loopt in een competitie, die amper begonnen is, al twee wedstrijden achter. Daar kan niemand iets aan doen bij de club wellicht een hint richting de gemeente Bernheze. Heeswijk-Dinther is op Heesch na, de grootste woonkern van Bernheze. Een geruststelling is dat  Zondag, op het kunstgras van De Koppelsteeg tegen Berghem Sport, er in alle gevallen gespeeld gaat worden. Om 14.30 uur fluit hier scheidsrechter Theelen voor aanvang.

Kunstgras
Naar verluidt hebben Heeswijk, EVVC en Helvoirt een goedgekeurd kunstgrasveld, maar deze clubs maken gebruik van de KNVB regel om niet verplicht uit te wijken. Mocht dat anders zijn verneemt deze redactie dat graag. pjmkuijpers @kpnmail.nl 


DAW Schaijk – Emplina
Een welkome verrassing zondag voor DAW was de winst bij SVSSS in Udenhout. De club die zich met daverende uitslagen tegen Olympia'18 en Real Lunet wellicht onterecht had rijk gerekend. DAW maakte daar korte metten mee. Trainer Rob van der Ven kende SVSSS: "Ik denk dat het zeker mee heeft gespeeld dat ik SVSSS in de beker al een keertje had zien spelen. We hebben ons iets wat aangepast en de juiste koppeltjes kunnen maken. Hierdoor hebben we onder andere het middenveld en de twee spitsen van SVSSS aardig goed in bedwang kunnen houden. Daarnaast benutten we nu de kansen wél in tegenstelling tot de kansen die we ook tegen Vianen Vooruit en Prinses Irene wel degelijk gehad hebben. Je kunt als trainer bedenken wat je wilt, maar uiteindelijk gaat het om de uitvoering van de spelers. Dat hebben ze dit keer fantastisch gedaan. Mooi om te zien dat er een collectief stond dat van de eerste tot de laatste minuut alles gegeven heeft. Op 90 procent winnen we geen enkele wedstrijd in deze klasse, maar op deze wijze kunnen wij van iedereen punten pakken. Ik ben erg benieuwd of dat we dat komende zondag opnieuw op kunnen brengen, maar daar ga ik wel vanuit."

Prinses Irene – Real Lunet
Een goed team met veel individuele kwaliteiten krijgt Prinses Irene zondag voor de kiezen. De ploeg uit Vught liep de promotie naar de eerste klasse op een haar na mis. Prinses Irene had de pech dat ze zondag door de competitieleider aan Helvoirt werden gekoppeld. De velden in Helvoirt kunnen maar weinig hebben en vloog ook Helvoirt – Prinses Irene eruit. Op 17 november is er al meteen een druk inhaal programma. Op De Schellen fluit scheidsrechter Hodzelmans om 14.30 uur voor aanvang.

Volkel – Volharding
Wellicht dat de getrouwen van Volkel, maar zeker niet op de laatste plaats Michiel Jans, een andere start van de competitie voor ogen hebben gehad. Zondag komt Volharding naar de Eeuwsels dat afgelopen zondag in de laatste minuten EVVC met de winst zag gaan lopen.



Michiel Jans: "Heb een groot vertrouwen in de spelersgroep"

Flink aan de bak
Volkel trainer Michiel Jans is teleurgesteld dat zijn club nog een puntje heeft kunnen scoren: "Uiteraard teleurstellend dat we nog geen resultaat hebben gehaald in de eerste drie wedstrijden. In iedere wedstrijd hebben we kansen gehad om wel een beter resultaat te halen. Helaas benutten we onze kansen niet en worden fouten door de tegenstanders in deze klasse over het algemeen wel afgestraft. Ik ben er van overtuigd dat wij met Volkel onze plek in deze 2e klasse gaan opeisen. Heb een groot vertrouwen in de spelersgroep, maar we zullen ons ook, zeker in fases van wedstrijden, nog dienen te verbeteren zowel in balbezit als bij het verdedigen. Daar werken we elke week keihard aan. We evalueren deze week de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Berghem, kijken hoe eenieder er fysiek gezien voor staat en gaan ons voorbereiden op Volharding. Mogelijk dat we daarbij ook in speelwijze wat veranderen, maar we gaan vooral uit van onze eigen kwaliteiten. Met Volharding krijgen we een goede ploeg tegenover ons. We zullen flink aan de bak moeten, maar met een goede wedstrijdmentaliteit en discipline heb ik vertrouwen in een goed resultaat. De spelersgroep en trouwe supporters hunkeren ook naar een overwinning. Daar gaan we alles aan doen. Om 14.30 uur fluit op De Eeuwsels scheidsrechter Egbert Verstappen uit Grathem voor aanvang.

Vianen Vooruit – SVSSS
Topontmoeting in 2H zondermeer. Koploper Vianen Vooruit kan zich niet meer verschuilen als het klein clubje uit het pittoreske Vianen. Bovendien heeft de club nestor Robby van Raay in het team die nog van grote waarde is voor de club. Van Raay is genomineerd voor de sportprijs  van de gemeente Cuijk. De nominatie overviel de sterkhouder van Vianen Vooruit enigszins, maar hij noemt het 'een hele eer'

Teamprestatie
Niels Voet blijft er nuchter onder hij weet als geen ander hoe snel dingen weer kunnen wijzigen. Voet: "Het is nog vroeg omdat toe te geven. Zeker omdat de competitie nu al, na 3 speelrondes, scheef loopt. Het geeft wel een lekker gevoel en dat zie je ook in wedstrijden terug dat de spelers vertrouwen hebben of krijgen. Rik Willemse maakte zondag een schitterend doelpunt. Als die op tv te zien was, dan was dat zeker het doelpunt van de maand geworden. Zondag vond ik het een echte teamprestatie en dat zegt wat over deze ploeg. We speelden zonder Rik Reinirie, Mick Boogaard en Mart Nuijen voorin. Normaal gesproken drie basisspelers. Daarbij kwam na 40 minuten de enkel blessure van Jim Bogels. Spelers die nu voorin spelen, hebben het fantastisch gedaan. Organisatie, discipline en taak uitvoering is op dit moment gewoon goed, plus we zijn aan het scoren. negen doelpunten voor en 0 tegen. We hebben geen brede selectie, maar wat we vragen van spelers is vooral datgene. (individuele kwaliteiten is extra) Daarbij zie ik een elftal wat ook hard wil werken en voor elkaar door het vuur gaat, en dat is mooi om te zien. Dan kun je als trainer alleen maar trots zijn. Komende zondag spelen we tegen SVSSS. Nieuwe tegenstander in de competitie en ze zijn ook goed begonnen aan de competitie. In ieder geval thuis gaan we altijd vol voor de drie punten, dus komende zondag ook weer. Aan de Koekbaksestraat in Vianen fluit scheidsrechter Lahaije  om 14.30 uur voor aanvang.

EVVC – Helvoirt
Gelijk aan afgelopen seizoen wist EVVC met winst van Soetendaal te vertrekken afgelopen zondag uit bij Volharding. Exact met dezelfde cijfers van 2-3. Alleen gebeurden het nu in de laatste vijf minuten wat voor Volharding een horrorscenario moet zijn geweest.  Zondag komt Helvoirt dat te kampen heeft met een inferieur hoofdveld en al vroeg het verloop van de competitie omver gooit. Twee maal oprij ging een thuiswedstrijd niet door wegens de voortdurende regen. EVVC trainer Antwan van Rijn vindt het niet kunnen: "Helvoirt staat nog op nul punten en het is belachelijk dat in deze fase van het seizoen het al twee maal afgelast is. Ze zullen er wel op gebrand zijn om de eerste punten te halen bij ons. We zijn blij met onze terechte overwinning op volharding!  Belangrijk om drie punten bij te schrijven maar wat me zeker ook deugd deed was het vertoonde spel van ons. Wat dan goed is om te zien is dat wij aan het einde nog de mentale power en de fitheid hadden om nog een keer aan te zetten. We kunnen deze week lekker trainen met deze overwinning op zak. En zullen er alles aan doen om de punten in Vinkel te houden." De op Sportpark De Zwaan gaat om 14.30 uur rollen waar scheidsrechter Van Hoof het sportief voor het zeggen heeft.



Vreugde moment bij EVVC

Venhorst – Olympia'18
Op Heeswijk rust voor Venhorst een vloek. Vorig seizoen werd de wedstrijd gestaakt omdat het veld te soppig werd, zondag werd hij vooraf al afgelast. Het team van trainer Joost Janssen heeft wel vier punten en staat virtueel slechts twee punten achter op koploper Vianen Vooruit. Zondag komt Olympia'18 dat alleen in het eerste competitieduel een uitglijder kende. Voor het overige werd er gewonnen van Berghem  Sport en pakte het team van Wil Beijer een punt in Vught bij Real Lunet. Venhorst is nog ongeslagen. Gelijk bij Prinses Irene en winst thuis op Volkel. Mooi duel en absoluut onvoorspelbaar. Scheidsrechter Rachid Hajo fluit op de Voskuilen om 14.30 uur voor aanvang.

Programma voor zondag:
Berghem Sport - Heeswijk
DAW Schaijk - Emplina
Prinses Irene - Real Lunet
Volkel - Volharding
Vianen Vooruit - SVSSS
EVVC - Helvoirt
Venhorst - Olympia'18

Stand:
1. Vianen Vooruit 3-9
2. SVSSS 3-6
3. Emplina 3-6
4. Prinses Irene 2-4
5. Venhorst 2-4
6. Olympia'18 3-4
7. Real Lunet 3-4
8. EVVC 3-4
9. Berghem Sport 3-4
10. Volharding 3-3
11. DAW Schaijk 3-3
12. Helvoirt 1-0
13. Heeswijk 1-0
14. Volkel 3-0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant