Lorenzo Cairo fluit zondag Blauw Geel'38 - HSC'21
Lorenzo Cairo fluit zondag Blauw Geel'38 - HSC'21 Foto Peter Kuijpers
+video

Blauw Geel’38/Jumbo opzoek naar een ‘Killer’

Voetbal 762 keer gelezen

Twee nederlagen zijn schamele oogst van voetbalclub Blauw Geel'38 uit Veghel de afgelopen weken. Verlies bij Jong ADO Den Haag en afgelopen zondag bij Westlandia. De Naaldwijkers sleepten zondag de eerste overwinning van het seizoen binnen. Het zal niet de laatste nederlaag zijn waar de Veghelaren tegen aan gaan lopen en trainer Niels van Casteren doet ter ook terecht niet heel dramatisch over. Zondag komt HSC'21 uit Haaksbergen sinds afgelopen zondag koploper in de Derde Divisie zondag. Excuses voor de wat slechte geluidskwaliteit wegens een defecte microfoonkabel. 

Door: Peter Kuijpers

Ondanks de twee nederlagen beleeft Blauw Geel'38 toch de beste seizoenstart van drie  seizoenen Derde Divisie. Terecht refereert Van Casteren aan de twee recentelijke gelijke spelen (Gemert en Dongen) waar de winst voor het grijpen lag. "Dat zijn wedstrijden waar we vier punten lieten liggen" ,sprak hij eerder. HSC'21, waar Blauw Geel'38 speler Hidde van Dijk naar toe verkaste, doet het goed daar.  Een sympathieke knaap die vorig jaar veel basisplekken opeiste in het team van Van Casteren. Van Dijk die drie maal per week een grote afstand moest overbruggen naar Veghel zoekt het nu wat dichterbij.

Oplossing
De roep om een afmaker is eigenlijk wel een wens van duizenden clubs meer in Nederland. Bij Blauw Geel'38: 'We voetballen wel goed, maar hebben geen man die ze binnenschiet" is zo cliché dat we het eigenlijk niet uit onze pen konden krijgen. Toch is het een fenomeen wat Blauw Geel'38 opbreekt momenteel. Vooral  van de een-op-een momenten zou je meer mogen verwachten omdat die er ruimschoots waren. Onder anderen Danny Verbakel, Mark Dobbelsteen en Koen van der Zanden wisten uit dergelijke situaties niet te scoren. Jeroen van Schoonhoven zou de oplossing kunnen zijn, maar maakte nog te weinig minuten omdat waar te maken. Zondag in Naaldwijk kwam Van Casteren met een andere voorhoede. Of dat zondag een déjà vu kent is niet bekend. De Blauw Geel'38 trainer houdt de opstelling stevig tegen de borst.

Cairo
Geen bijzonderheden op de donderdagtraining waar de ploeg zich voorbereidde op het treffen met de koploper uit Twente. Scheidsrechter zondag is geen onbekende: Lorenzo Cairo uit Den Bosch. De laatste keer dat hij zijn auto in Veghel parkeerde was op dinsdag 22 augustus 2017 voor het KNVB bekerduel met Spakenburg.

Gesprek Peter Kuijpers met Niels van Casteren trainer van Blauw Geel'38
Excuses voor de belabberde geluidskwaliteit.

Programma komend weekend
Jong ADO Den Haag-Quick
Gemert-Hercules
Hoogland-UNA
Dongen-FC Lienden
Blauw Geel'38/Jumbo-HSC'21
EVV-ADO'20
DEM-O.S.S.'20
OFC-Westlandia
Groene Ster-Vrij

Stand:
1.HSC'2 17-16
2.Groene Ster 7-15
3.O.S.S.'20 6-12
4.OFC 6-11
5.Blauw Geel'38/Jumbo 7-11
6.EVV 7-10
7.ADO'20 7-10
9.Lienden 6-7
10.DEM 7-7
11.Westlandia 7-7
12.Hercules 6-6
13.Jong ADO Den Haag 6-6
14.Hoogland 7-6
15.UNA 6-6
16.Dongen 7-5
17.Quick 6-3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant