Met de tweede strafschop bepaalde Danny Verbakel de 3-2 zege
Met de tweede strafschop bepaalde Danny Verbakel de 3-2 zege Foto Peter Kuijpers

Blauw Geel'38/Jumbo poetst 0-2 achterstand weg na rust tegen koploper HSC'21

Voetbal 1.146 keer gelezen

VEGHEL – Wonderen bestaan en dat bewees BlauwGeel'38 na rust in het duel met HSC'21. De Haaksbergers gingen met 0-2 rusten en daar was niets mis mee. Niemand gaf de Veghelaren nog een cent met het vertoonde spel. Het inbrengen van Niels Wouters en de getergde Danny Verbakel bracht de ommekeer. Wouters scoorde de 1-2 en twee maal een pingel waarvan de eerst behoorlijk wat discussie gaf. Verbakel maakte twee maal geen fout en schonk zijn team een 3-2 zege.

Door: Peter Kuijpers

Dat de bottelnek bij Blauw Geel'38 in het aanvallende gedeelte zit blijkt maar weer in de nieuwe variant die trainer Niels van Casteren toepaste. Drie nieuwe spelers in de opstelling vergeleken met die van vorige week uit bij Westlandia. Danny Verbakel, Mustafa Guler en Niels Wouters namen plaats op de bank waar Joey Hellstern, Martijn van Kessel en Jeroen van Schoonhoven in de basis begonnen. Ook de arbitrage kreeg een wijziging. De reden hiervan is niet bekend, maar voor de aangewezen Lorenzo Cairo nam Eric Thijs de wedstrijd van hem over. Blauw Geel'38 kende nog een stopper deze week waar inmiddels Tom Beissel zijn tas heeft ingeleverd. De verdediger liep van blessure naar blessure en dat zal ongetwijfeld aan zijn stoppen onderhavig zijn geweest.



NIels Wouters (14) kopt rakelings over

Omschakeling
Al in de zesde minuut parkeerde Sander Egmond Hellstern vrij voor keeper Wouter Lankheet maar een doelpunt werd het niet ook niet voor Van Schoonhoven in de rebound. HSC'21 nam het spelletje over en werd via Stef Otting levens gevaarlijk. Met regelmaat liet Ottink de Veghelse defensie zijn hakken zien. De 0-1 viel in 17e minuut via een lage schuiver van Ottink die via de binnenkant van de paal binnen kletste. Blauw Geel'38 ging er niet beter van spelen en creëerde zich nauwelijks kansen met veel te veel mensen voor de bal. De voorhoede stond te vaak op lijn voorin en was amper verrassend. HSC'21 bleef loeren op de omschakeling. Toen Ottink in de 36e minuut opnieuw ontsnapte liet hij de ex-blauwgeler Hidde van Dijk de 0-2 maken. De meegereisde Haaksbergers wreven zich in de handen en dat meer dan terecht tegen een slap spelend Blauw Geel'38.



Koudspray bij Hidde van Dijk provoceert een mooie grimas

Danny Verbakel
Na rust had HSC'21 de wedstrijd al na twee minuten kunnen beslissen. Opnieuw was het de ongrijpbare Ottink die zijn inzet door Ralph Vos zag gestopt. Bij de Veghelaren was en Niels Wouters inmiddels in de ploeg gekomen voor Van Schoonhoven. Blauw Geel'38 liet zich frequenter in de zestien zien van HSC'21 dat overigens lager startte na rust gokkend op de omschakeling met Otten en Diego van der Weide. Plots viel dan toch de gelijkmaker. Het was Wouters die een voorzet van Joey Hellstern aan de verre paal binnenliep. De speaker gaf de goal aan Hellstern, maar het was wel degelijk Wouters die het laatste tikje gaf. Na een uur spelen kwam Danny Verbakel en je kan zeggen van de man uit Eerde wat je wil, maar meestal gebeurd er dan wat. Amper in het veld werd hij door Kelvin Veensma binnen de zestien onderuit gelopen. Veensma greep naar zijn hoofd: "Scheids ik raak hem niet eens aan je zit fout man" Thijs liet zich er niet door van de wijs brengen waar Verbakel de gelijkmaker binnen pingelde.



Jeroen van Schoonhoven blijft ondanks Michael Wensing (4) en Mika Schrijver (12) aan de bal



De knuffels zijn voor Danny Verbakel (22) bij zijn 3-2 vanaf de penaltystip

Getorpedeerd
Mustafa Guler was inmiddels in het veld gekomen voor Mark Dobbelsteen. Blauw Geel'38 nam plots de regie over van de wedstrijd waar HSC'21 nog meer op de omschakeling gokte. Coach Daniel Nijhof had inmiddels de lange supersub Bas Postma ingebracht, maar het was Blauw Geel'38 wat voor de absolute sensatie zorg droeg. Verbakel kwam opnieuw de zestien binnen en werd getorpedeerd. En opnieuw ging de bal op de stip deze keer met minder protest. Wederom was het Verbakel die feilloos raak mikte en zijn team de winst schonk. De getrouwen snapten er niets van. Zulke twee verschillende helften. Het maakte niet uit na vijf wedstrijden was er eindelijk weer eens winst.

Blauw Geel: Ralph Vos, Sjaak Egmond, Zain Moghal, Mark Dobbelsteen (76. Mustafa Guler), Joey Hellstern (60. Danny Verbakel), Sander Egmond, Jeroen van Schoonhoven (46. Niels Wouters) Tom Dekkers, Koen van der Zanden, Martijn van Kessel, Tim Rerimassie.

Derde Divisie zondag:
DEM - O.S.S.'20 1-3
Hoogland - UNA 3-3
EVV - ADO'20 1-0
Blauw Geel'38 - HSC'21 3-2
OFC - Westlandia 3-1
Dongen - Lienden 4-1
Gemert - Hercules 2-1

Stand
1. HSC'21 8-16
2. O.S.S.'20 7-15
3. Groene Ster 7-15
4. OFC 7-14
5. Blauw Geel'38 8-14
6. EVV 8-13
7. Gemert 8-12
8. ADO'20 8-10
9. Jong ADO Den Haag 7-9
10. Dongen 8-8
11. Hoogland 8-7
12. DEM 8-7
13. Lienden 7-7
14. UNA 7-7
15. Westlandia 8-7
16. Hercules 7-6
17. Quick 7-3

Programma voor 27 oktober
O.S.S.'20 - HSC'21 (zaterdag)
Hercules - Jong ADO Den Haag
UNA - DEM
Lienden - Hoogland
Groene Ster - Westlandia
Gemert - Dongen
ADO'20 - Blauw Geel'38
Quick - OFC

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant