De Zwaluw verloor thuis van Juliana.
De Zwaluw verloor thuis van Juliana. Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

4H: Juliana wint topper in Oeffelt, Constantia in kielzog, Milsbeek te sterk voor Festilent, draw bij SES-SCMH

Voetbal 1.326 keer gelezen

Juliana Mill is na vier speelronden nog altijd ongeslagen. De formatie van coach Johan van Osch heeft twaalf punten na de 1-3 overwinning bij De Zwaluw. De zege kwam in de slotfase tot stand. Constantia (5-3 tegen SCV'58) en SV Milsbeek (3-1 tegen Festilent) blijven in het spoor van de Millenaren. SIOL boekte de eerste zege, Gassel zegevierde in Beugen en SCMH en SES deelden de punten.

Juliana Mill leek lange tijd in Oeffelt af te steven op het eerste puntenverlies van dit seizoen, maar in de slotfase stelden Stan Peters (tweemaal) en Junstin Jacops de zege alsnog veilig. Na 75 minuten leidde De Zwaluw nog met 1-0 na een doelpunt van Rinze Verhoeven. "De zege was terecht", vond Van Osch, die als nieuweling op de Millse bank kan spreken van een uitstekende seizoenstart.
Hetzelfde geldt voor Constantia (overigens ook met een nieuwe trainer: Gert Jan Reijnen), dat thuis weinig problemen kende met SCV'58. "Een korfbaluitslag", grapte Reijnen. Ruud van Duinhoven maakte al snel de 1-0, maar niet veel later kwam SCV langszij. Daarna ging het hard en via Bas Selten, Milano van der Cruijsen en Giel Martens stond het 4-1 bij rust voor de Wanroijnaren, die in de tweede helft twee goals moesten slikken. Omdat Selten nogmaals doel trof, eindigde het treffen in 5-3. "De eerste helft creëerden we veel kansen, maar in de tweede helft was het matig van onze kant, met teveel balverlies en onnauwkeurigheid in de passing. Toch zijn we na de 5-3 nooit meer in de problemen gekomen."

Winst Milsbeek, gelijkspel bij SCHM-SES
Milsbeek won zondag voor de derde week op rij. Festilent werd verrassend met 3-1 geklopt. Aan Limburgse zijde troffen Wahid Rachidi en Daniel Janssen (2x) doel. Toch vertelde de uitslag volgens Edwin Peters van Festilent niet het volledige verhaal. "Een bal op de lat en een bal op de paal. Ondanks legio kansen ging de bal er niet in. Vlak voor rust viel de 1-0. Na rust kregen wij drie serieuze kansen op de gelijkmaker, maar daarna viel de 2-0. Toen was de wedstrijd gelopen", aldus Peters. Chiel Nooijen maakte de 3-1, maar die goal kwam te laat.
SCMH was vele malen beter dan SES, maar kreeg ver in blessuretijd toch nog de gelijkmaker te slikken: 1-1. "We hadden er vandaag zes moeten maken. In de blessuretijd waait-ie ineens aan onze kant binnen. Hun keeper (...) was de man-of-the match", vond SCMH-coach Tom van Dalen. Rik Kanters maakte na een uur spelen de 0-1. De gelijkmaker kwam in de 93ste minuut van de voet van Jasper Nooijen.

Winst voor SIOL en Gassel
SIOL boekte de eerste overwinning van het seizoen tegen Toxandria, dat zonder punten blijft. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor SIOL, dat een 3-0 voorsprong nam maar de gasten uit Rijkevoort sterk zag terugkomen. Martijn Brandts maakte er twee. In de jacht naar de 3-3 moest 'Tox' achterin ruimte laten en daar profiteerde SIOL optimaal van. Dani van Dreumel en Raphael Letemahulu (ieder twee) maakten de goals namens de Katwijkers, die de aansluiting met de middenmoot hebben hervonden
Julian Weijdenveld was de gevierde man bij Gassel, dat in de 88ste minuut de enige goal van de middag maakte op bezoek bij VIOS'38. "Het bleef tot het laatst spannend omdat we de kansen niet maken, maar de overwinning is terecht", concludeert Dennis Koenders (Gassel).
Elders won Achilles Reek met 2-1 bij DSV.