Heijen won van Achates.
Heijen won van Achates. Foto: Jeff Meijs

4G: Heijen behoudt koppositie na derbyzege bij Achates

Voetbal 350 keer gelezen

Heijen blijft koploper in de vierde klasse G na een moeizame, maar terechte overwinning op buurman Achates. In Ottersum won de koploper het fysieke treffen met 1-3. "Een derby met alles erop en eraan", vond Peter ten Haaf van Heijen. Montagnards behaalde de eerste zege van het seizoen thuis tegen BVV'27.

Ten Haaf zag hoe Achates in de eerste helft het betere van het spel had en ook de beste kansen op de openingsgoal. In de tweede helft stroopte Heijen de mouwen op en scoorde het driemaal in een tijdsbestek van vijftien minuten. Daarbij moet worden aangetekend dat Achates dacht de 1-0 te maken. Teun Lemmen raakte de paal en Kai Bicenti tikte raak in de rebound. Buitenspel, vond de Heijense grensrechter en de scheids ging mee in dat advies. Onterecht, luidt het oordeel van de Achates-aanhang. Guus Hawinkels, Maarten van den Burg (op aangeven van Hawinkels) en Bas Janssen tilden vervolgens de stand naar 0-3. Achates-speler Jeroey Lekatompessy kreeg daarna rood (2x geel). Vlak voor tijd verraste Bob Bindels de Heijense sluitpost Yorick Roelofs (1-3). Verder lieten de gasten het niet komen. Ten Haaf: "Het was een pittig potje, met een aantal stevige overtredingen op ons. De winst was geflatteerd."
Heijen leidt na vier speelronden de dans in de vierde klasse G met 10 punten, net zoveel als SV United. Achates staat in de middenmoot (met vier punten). Montagnards boekte zondag de eerste overwinning van het seizoen. BVV'27 werd met 2-1 verslagen door doelpunten na rust van Bram van Roosmalen en Jesse Jaspers. Montagnards staat nu twaalfde.