Avanti'31 vergat te winnen van BMC en werd geen spekkoper
Avanti'31 vergat te winnen van BMC en werd geen spekkoper Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: RKPVV blijft winnen, Margriet en Schadewijk haken af

Voetbal 2.621 keer gelezen

Een behoorlijke 'slachting' in 3D. Weer een nederlaag van Boekel Sport en wat voor een. Handel verdient alle credits en liet de Boekelaren met 1-5 in rouw achter op De Donk. Schijndel pakte ook de eerste zege wat tevens voor het bezoekende Nooit Gedacht de eerste nederlaag werd. Nijnsel bezorgde thuis het bezoekende FC Schadewijk de eerste nederlaag. De Ossenaren eindigde in ondertal door twee rode kaarten in de slotfase. Twee trainers (De Wert en Kuijpers) met een verschillende mening zoals we kunnen lezen.

Schijndel pakte zijn eerste zege ten koste van Nooit Gedacht die hier mee de eerste seizoensnederlaag leden. Na een 0-0 ruststand vielen de doelpunten in de tweede helft. Martijn van Grinsven opende naar 1-0 waarna Brent Blummel de score verhoogde naar 2-0. Schijndel bleef de betere ploeg waar de 3-0 van Tjeerd Pijnenburg een logisch gevolg was en de veldverhouding prima weergaf. De bezoekers uit Geffen redde de spreekwoordelijke eer met een treffer van Rik van Roosmalen uit een vrije trap.

Nijnsel/TVE – FC Schadewijk 2-0
Trainer Gaby Kuijpers was er goed ziek van. Kuijpers: "Ik moet vanavond nog werken, dat zal lekker gaan na zo'n nederlaag. Het kleeft wel een beetje aan ons deze situaties." De 2-0 ruststand was tevens de eindstand. Lucas Groen en Joey van Heeswijk haalden het einde niet en vertrokken met rood voortijdig naar de kleedkamer. Zorgen voor trainer Gaby Kuijpers die zondag koploper RKPVV ontvangt. Kuijpers: "Nijnsel was fitter en beter dan wij vandaag. Wij wilde wat forceren maar dat lukte niet. De rode kaarten ja je kan ze ook niet geven, zoveel gebeurde er niet vond ik." Scheidsrechter Kevin van Dalen uit Odiliapeel dacht daar anders over en twijfelde geen moment.

Negen man
Nijnsel kwam door Rob Witlox aan de leiding. Jelle de Louw was het die de dikverdiende ruststand bepaalde. Trainer Tim de Wert: "De tweede helft een Schadewijk dat harder en gefrustreerder werd. Nijnsel was de betere ploeg maar koos te snel voor de lange bal waardoor er wat grotere ruimtes ontstonden. Na een harde overtreding op Rob Witlox kwam Schadewijk met tien man te staan. vijf minuten voor tijd pakte Schadewijk een tweede rode kaart na een harde elleboogstoot. Nadat de gemoederen hoog opliepen aan de kant van Schadewijk werd de wedstrijd tien minuten gestaakt. Uiteindelijk werd de wedstrijd uitgespeeld en dikverdiend gewonnen van een matig Schadewijk."

Avant'31 moest de zege met veel pijn aan BMC laten (Foto's Piet van Vorstenbosch)

Avanti'31 – BMC 2-3
De Avanti'31-trein is nog niet echt op gang gekomen. Vanmiddag werd er op eigen veld verloren van het bezoekende BMC. Toch lag de zege voor de Schijndelaren voor het grijpen: Trainer Henry van Wanrooy: "Jongens als je ziet wat wij aan kansen missen om er een punthoofd van te krijgen. Dan staat het met de rust 2-2 terwijl wij dik hadden moeten leiden. Alejandro Navarro en Bart de Jager scoorde onze treffers." In de 65e minuut strafte BMC de improductiviteit af en scoorde de 2-3 wat ook de eindstand was.

Boekel Sport – Handel
De gifbeker voor Boekel Sport moet echt tot op de bodem leeg. Vanmiddag op de eigen De Donk besliste het bezoekende Handel met 1-5 de wedstrijd. Tom Jacobs: "We waren op alle fronten beter in een wedstrijd waar we Boekel Sport nog spaarde voor een grotere nederlaag. Na tien minuten opende Teun Graat voor de gasten waar Boekel Sport na een half uur gelijk kwam. Toch was de ruststand 1-3 voor Handel met onder anderen een streep van Giel Bos. Job Roijakkers scoorde de 1-4 wat tevens (volgens trainer Tom Jacobs) zijn eerste treffer ooit was voor de Handelaren. Het laatste woord was voor Graat die liggend op de grond koppend de eindstand op 1-5 mocht bepalen.

Excellent – Margriet 2-1
Winnen van Excellent in Oploo is voor menig clubje heel erg moeilijk. Dat ondervond Margriet zondagmiddag waar het met 2-1 onderuit ging. De Ossenaren namen op Het Domein een 0-1 voorsprong door Rob van de Ven. Na rust was het Excellent dat van zich liet spreken. Na een uur spelen was het Bart van Duynhoven die met een heerlijke vrije trap de 1-1 voor zijn rekening nam. Twintig minuten voor tijd besliste Roel Verberk de partij met zijn doelpunt naar 2-1. Trainer John Janssen van Excellent: "Klopt, schijnbaar kunnen we thuis net iets meer. Blij dat we gewonnen hebben tegen de kampioenskandidaat."