Maarten van Vugt wacht zware klus tegen Nijnsel
Maarten van Vugt wacht zware klus tegen Nijnsel Foto: Peter Kuijpers

3D: Mooie 'linkerrijtje' ontmoetingen komend weekend, stevige schorsingen FC Schadewijk en Margriet

Voetbal 2.963 keer gelezen

Vier ploegen uit de bovenkant van 3D zien elkaar zondag aan de aftrap. Margriet – Nijnsel en FC Schadewijk – RKPVV zijn affiches om te koesteren. Op zich wel vreemd dat er gevoetbald wordt. Meestal is er in de herfstvakantie een vrij weekend gepland, met hooguit beker- of inhaalwedstrijden. Nu is er dat voorrecht alleen voor de Divisies en Hoofdklassen. Op 17 november is er voor de eerste tot en met de vijfde klassen een inhaal- bekerzondag.

Door: Peter Kuijpers

Margriet krijgt zondag bezoek uit Nijnsel van de club met dezelfde naam. Nijnsel versloeg vorige week FC Schadewijk op de eigen D'n Eimert. De Nijnselaren die er via de nacompetitie in het seizoen 2017-2018 uitvlogen, kwamen na één seizoen alweer terug middels een kampioenschap afgelopen seizoen. De terugkeer van aanvaller Stefan Hulsen was een welkome impuls voor het team en trainer Tim de Wert. Bij Margriet volgde Maarten van Vugt de naar SJO/SSA VESTA'19, de fusieploeg tussen SDDL en Ravenstein, vertrokken Mark Strik op. Van Vugt blikt nog even terug naar het verloren duel bij Excellent in Oploo: "Ja zondag had er mijn inziens wel iets meer ingezeten, maar we speelden niet goed genoeg omdat ook af te dwingen. Wedstrijd van weinig doelkansen waarbij de rode kaart en details bepalend werden. Qua team is het nog steeds zoeken voor ons, we hebben een zestal jongens die dit seizoen nog niet fit zijn geweest waarvan er een aantal wel weer op de goede weg zitten. Daarnaast hebben we een paar jonge talentvolle gasten erbij die door speelminuten in een eerste team alleen maar sterker zullen worden. Dus qua team zullen we zeker nog groeien dit seizoen, het is alleen zaak dat we ook nu al resultaten behalen en bovenin mee blijven draaien. In Oploo was ik inderdaad nog nooit geweest, maar het was een prettige club om te komen en het veld lag er echt prima bij. Zondag Nijnsel, ook weer een grote onbekende voor mij, maar ik hoor inderdaad dat het een van de betere ploegen is in deze klasse. We gaan het zien, een goed resultaat is nodig om aan te haken. Deze week weer lekker trainen, werken aan ons niveau en zien wie fysiek beschikbaar is. Joey Schuurmans en Youssef Khelil zullen er door schorsing en vakantie zeker niet bij zijn, hopelijk zal Bilal el Ghezaoui (vorige week hamstring) weer aan kunnen sluiten."



Joey Schuurmans zondag geschorst

Pietje Bell
Het kleeft toch wel aan Joey Schuurmans die amper één minuut in het veld rood kreeg zondag wegens natrappen in Oploo. Het is alweer het tweede rood voor de flamboyante Ossenaar die twee weken eerder bij Nooit Gedacht ook al rood (twee maal geel) incasseerde. Een sterke en goede spits die zijn kaartenlast als een (understatement) rode draad door zijn loopbaan ziet lopen. Het voorstel van de strafcommissie voor Schuurmans is drie wedstrijden, wat voor 'natrappen' dan weer erg meevalt. De Pietje Bell van de derde klasse D naar de kinderboeken van Chris van Abkoude staat er zondag tegen Nijnsel weer eens langs. Dood- en doodzonde. 

Den Dungen - Boekel Sport
Het gaat nog erg magertjes met de Boekelaren. Wie het weet mag het zeggen en is een van de mysteries uit deze klasse. Een puntloze laatste plek waar velen zich in Boekel ongetwijfeld een punthoofd over piekeren. Boekel Sport nooit echt piekend wél vaak in het linkerrijtje eindigend met afgelopen seizoen nog een periodetitel. Zondag gaat de reis naar Den Dungen dat zondag bij SC Helmondia met 3-0 onderuit ging en thuis alleen won van Schijndel met 3-1. Zondag om 14.30 uur wordt er afgetrapt op het Jacobskamp.



Marc van de Ven overpeinst langs de lijn over zijn Boekel Sport

SCG'18 – Excellent
Twee teams uit de brede middenmoot die wellicht nog nooit tegen elkaar gespeeld hebben. Ook niet uit de tijd dat de club nog voor de fusie met SCI en Sint Michielsgestel deze namen droegen. Beiden clubs die de punten meestal thuis behalen. Wie weet perst er Excellent een puntje uit komende zondag. In het mooie kuipje van SCG'18 fluit Christ Stan van Daal om 14.30 uur voor het begin.

FC Schadewijk – RKPVV
RKPVV blijft het geweldig doen als rookie in deze klasse. Er voetballen bij de ploeg van de Warande een paar leuke voetballers met een flinke bagage ervaring uit het hogere segment van het amateurvoetbal. Als promovendus doen ze het buiten verwachting. Het komt in de derde klasse maar zelden voor dat een promovendus gelijk doorstoomt naar de tweede klasse. Een slecht voorbeeld was destijds Dijkse Boys en eerder DESO wat in deze regio niet goed afliep, aan wie het ook lag in deze casussen.

Lezingen
FC Schadewijk -het team van trainer Gaby Kuijpers- kreeg zondag na twee zeges en een gelijkspel de eerste nederlaag aangemeten. Nijnsel won met 2-0. Twee rode kaarten met verschillende lezingen Kuijpers vond het nog al meevallen en wat overtrokken. De lezing van trainer Tim de Wert was een stuk malser en sprak van schandalige overtredingen. Voor wat het waard is. Lucas Groen en Joey van Heeswijk zagen rood en kregen het voorstel van de strafcommissie voor respectievelijk vijf en twee wedstrijden schorsing. Of FC Schadewijk akkoord gaat met het voorstel is op deze redactie niet bekend. Trainer Gaby Kuijpers sombert nog wat na maar eindigt strijdbaar. Kuijpers: "Slecht geslapen twee spelers geschorst. Dus zo gaat het. Ik hoorde dat RKPVV een goeie ploeg is we kijken wel, maar moeten elke week voor 100 procent scherp zijn anders wordt het lastig voor ons. We komen hier wel uit en zondag gaan we zeker voor de winst." 



Rob Manders van Handel altijd goed voor een doelpuntje 

Handel – Schijndel/De Wit
De Schijndelaren harkten zondag de eerste competitiezege binnen met een 3-1 zege op Nooit Gedacht. Een zonnestraal  maakt nog geen lente heet dat dan. Zondag naar het thuis ijzersterke Excellent. Schijnbaar komen teams in een andere wereld als ze de auto's op D'n Eikenwal parkeren. Trainer Tom Jacobs van Handel gniffelt nog even na over de winst bij Boekel Sport. Jacobs: "Het is inderdaad lekker om van Boekel Sport te winnen. We hebben erg goed gespeeld en het is duidelijk dat Boekel Sport niet in zijn beste periode zit. Ik ga er vanuit dat ze wel weer boven komen drijven. Het seizoen is nog lang. Dat geldt natuurlijk ook voor ons. Slechts één zwaluw maakt nog geen zomer. We moeten hard blijven werken en er zondag tegen Schijndel weer staan. Schijndel heeft vorig seizoen bewezen gewoon een goede ploeg te hebben. We gaan ons weer voorbereiden voor zondag en gaan er alles aan doen om de punten in Handel te houden", zegt Tom Jacobs voor het derde jaar trainer van Handel.

Nooit Gedacht - Avanti'31
De Geffenaren werden zondag op een 3-1 nederlaag getrakteerd in Schijndel. De Schijndelaren boekten op het eigen Zuideinderpark de eerst seizoenszege. Trainer Henry van Wanrooy reist zondag met Avanti'31 af naar Geffen waar hij drie jaar trainer was. Dat is alweer een poosje geleden. Avanti'31 wist zondag ondanks een groot overwicht en kansen het duel met BMC niet in Schijndels voordeel te beslechten. Nooit Gedacht heeft wat goed te maken nadat het zondag met 3-1 bij Schijndel onderuit ging. Trainer Arno Methorst: "Wij hebben drie goede wedstrijden neergezet als team. Weinig weggeven en waar meer had ingezeten dan één punt. De wedstrijd tegen Schijndel was niet goed vanuit onze kant. De eerste kansen waren voor Nooit Gedacht, als er één van de twee binnenvalt dan trek je de wedstrijd over de streep. Als team zijn wij gegroeid in vergelijk met vorig seizoen. Deze week de puntjes weer op de i en benoemen wat er goed en fout is gegaan."

Programma voor zondag:
Margriet-Nijnsel/TVE 
BMC-SC Helmondia
Den Dungen-Boekel Sport 
SCG'18-Excellent
FC Schadewijk-RKPVV
Nooit Gedacht-Avanti'31
Handel - Schijndel

Stand derde klasse D
1.RKPVV 4-12
2.Margriet 4-7
3.Handel 4-7
4.FC Schadewijk 4-7
5.Nijnsel/TVE 4-7
6.Excellent 3-6
7.SC Helmondia 4-6
8.DenDungen 4-5
9.Avanti'31 4-4
10.BMC 4-4
11.SCG'18 4-4
12.Schijndel/DeWit 3-3
13.Nooit Gedacht 4-3
14.Boekel Sport 4-0

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant