Rudie van der Rijt zit het komende jaar volop plannen voor Tegelhandel Van der Rijt BV.
Rudie van der Rijt zit het komende jaar volop plannen voor Tegelhandel Van der Rijt BV.

Tegelhandel Van der Rijt BV: al bijna vijftig jaar kwaliteit en service

Zakelijk 2.857 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Al bijna vijftig jaar is Tegelhandel Van der Rijt BV uit Sint Anthonis een begrip in de regio. Wat begon als een klein tegelzettersbedrijf in 1969 groeide al snel uit tot een bloeiende tegelhandel met diverse specialisaties op het gebied van keramische- en natuursteentegels. Met Rudie van der Rijt staat de tweede generatie van de familie aan het roer. Het komende jaar zit de trotse eigenaar volop plannen.

De specialisaties van Tegelhandel van der Rijt BV zijn op te delen in drie zelfstandige bedrijven met elk hun eigen showroom die gebroederlijk naast elkaar liggen aan De Staat in Sint Anthonis. Te beginnen met Tegelhandel Van der Rijt BV. "Onze showroom van 3000 vierkante meter van de tegelhandel beschikt over een ruim assortiment wand- en vloertegels voor onder meer de badkamer, keuken en woonkamer. Deze zijn verkrijgbaar in diverse stijlen. Voor iedereen en elk budget hebben we wat wils", vertelt Rudie van der Rijt. De tegels worden door Tegelhandel Van der Rijt BV grotendeels zelf geïmporteerd wat resulteert in betere merken die tegen scherpe prijzen worden geleverd. "Door onze grote voorraden hebben we de mogelijkheid snel te kunnen leveren", zegt Rudie die druk bezig is met het opzetten van een outlet in de showroom. "We zijn van plan een grote outlet te maken waarin we een uitgebreide collectie tegels, zowel binnen als buiten, en restpartijen tonen. De tegels zitten in een goedkoper segment maar hebben de kwaliteit die we willen." Naast Tegelhandel Van der Rijt BV is er Handelsonderneming Van der Rijt BV. "Onze handelsonderneming heeft zich gespecialiseerd in de populaire keramische terrastegels. Deze worden gepresenteerd in een showtuin van 500 vierkante meter. De tegels zijn onderhoudsvriendelijk, krasbestendig en je hebt geen last van mieren, verzakkingen of onkruid in de voegen", licht Rudie toe. Bovendien levert de Handelsonderneming zwembadranden, opsluitbanden en afdekranden. Tot slot is er Natuurzagerij Van der Rijt BV. "In onze natuurzagerij vind je alles op het gebied van maatwerk in natuursteen. We zijn met name gericht op bouwmaterialen zoals vensterbanken en deur- en raamdorpsels", legt Rudie uit. Het bedrijf heeft eigen transport waardoor leveren in de regio snel en eenvoudig gaat.

Nieuwe website
Over twee weken gaat de nieuwe website van het bedrijf online. Op de site is alvast een glimp op te vangen van het assortiment van de outlet. "Het complete assortiment hiervan staat in de webshop", verzekert Rudie. Ook is er al een stuk van het showroomoppervlak vrijgemaakt voor de outlet. Dat is niet het enige dat wordt opgefrist. Ook de showroom van de tegelhandel wordt stapsgewijs onder handen genomen. De tegels worden allemaal vernieuwd. Rudie verwacht 'eind 2019' klaar te zijn. Hij kijkt dan weer uit naar de volgende mijlpaal. Een speciale. "Op 6 mei 2020 vieren we ons vijftigjarig jubileum, dat gaan we op een mooie manier vieren", besluit Rudie met een lach. Kijk voor meer informatie op www.vdrijt.nl. Telefoon: 0485-382614.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant