Bankdirecteur Aernout Van der Does. (Foto: Annelies Graafsma)
Bankdirecteur Aernout Van der Does. (Foto: Annelies Graafsma)

Rabobank keert terug naar haar roots

Zakelijk 1.420 keer gelezen

BEUGEN | Een betere bereikbaarheid voor klanten in het Land van Cuijk & Maasduinen. Bankdirecteur Aernout Van der Does van de RABO-bank in de regio is duidelijk: 'De bank heeft een moeilijk jaar achter de rug. Reorganisaties hadden een negatieve invloed op de dienstverlening. Ze hadden nogal wat voeten in de aarde.

Door: Annelies Graafsma

In het regiokantoor aan de snelweg in Beugen vertelt Van der Does over het afslanken van de organisatie. Van de 120 medewerkers in Beugen vertrokken de meest gespecialiseerde medewerkers naar het kantoor in Eindhoven. Van hieruit worden ook het Land van Cuijk en Maasduinen bediend.

Na het vertrek van de specialisten waren nog tien mensen boventallig. In het kantoor in Beugen werken nu nog 66 medewerkers. Zij richten zich op bedrijvenadvies, hypotheken en beleggingen.

De Rabobank houdt de kantoren in Cuijk, Mill en Gennep open voor "gewone' bankzaken. In Gennep verhuist het kantoor waarschijnlijk naar een kleiner pand. In Grave is wekelijks een adviseur voor alle klanten bereikbaar in Catharinahof.

Van der Does: 'We blijven kantoren open houden, want ondanks de digitalisering blijft de klant de behoefte houden om mensen van vlees en bloed te spreken. Dat horen we van onze klanten en van de ledenraad. Daar zetten we ook op in evenals het steeds verbeteren van internetbankieren.'

Marktteams De nieuwe organisatie is georganiseerd in 'marktteams'. De marktteams waarover Van der Does spreekt, gaan op pad, niet alleen om te vertellen hoe het moet of kan, maar ook om te horen wat er leeft in de kernen.

Ze zijn als mobiele adviseurs aanwezig bij sportclubs en bij evenementen. "De Rabobank gaat terug naar zijn roots als sociale bank", zegt van der Does.

Eén van de speerpunten van de Rabobank is klanten verder helpen op het gebied van zelfredzaamheid, ondernemerschap en digitalisering. Ook het versterken van de lokale leefbaarheid en een duurzame voedselproductie zijn belangrijk.

De Rabobank werkt in de regio o.a. samen met Biblioplus (o.a. Techno projecten, 3 D printen; red.)) en met de KBO rondom ouderen en digitalisering. De Rabobank verhoogt in 2019 de uitgaven voor sponsoring en maatschappelijke projecten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant