Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
Luchtfoto bouw fabriek Duynie Ingredients in Katwijk.
Luchtfoto bouw fabriek Duynie Ingredients in Katwijk. (Foto: Twan van Asseldonk)

Laatste fase bouw fabriek Duynie Ingredients in Katwijk

  •   870 keer gelezen   Zakelijk

KATWIJK | De nieuwe ingrediëntenfabriek van Duynie Ingredients op industriegebied Katwijk loopt volgens plan en gaat de laatste fase in. De fabriek en het kantoor staan inmiddels en het hoogste punt is bereikt. Er wordt hard gewerkt aan de inrichting van de fabriek en de opbouw van de drogers. De fabriek wordt de tweede helft van 2019 operationeel.

De moderne duurzame fabriek gaat volledig draaien op de restwarmte van de naastgelegen Bio-Energie Centrale Cuijk (BECC). Natte grondstoffen, zoals aardappelproducten en groentes, worden gedroogd en bewerkt tot eindproduct. Duynie Ingredients produceert deze hoogwaardige ingrediënten voor de (huis)diervoeding industrie, die de wereldwijde vraag naar natuurlijke en duurzame producten ziet toenemen.
De fabriek gaat straks 24 uur per dag, zeven dagen per week draaien. Ze gaat werk bieden aan circa vijftien mensen, van wie twaalf in ploegendienst. Eerst wordt in drie ploegen gewerkt, op termijn in vijf ploegen. Inmiddels is de eerste wervingsprocedure voor monteurs technische dienst gestart. Daarnaast wordt er geworven voor operators.

Meer berichten