Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
  • Alles
  • (6)
    Evenement

Met IVN Cuijk naar de Broekse Wielen

zondag 15 september 10:00 t/m 12:00 uur

Op zondag 15 september  organiseert IVN Cuijk  een wandeling bij de Broekse Wielen onder leiding van natuurgidsen. We starten om 10.00 uur op de hoek Fazantenweg/Bordscheweg Escharen, 5364 NX Escharen.

 

Bij deze wandeling vertellen de gidsen van alles over de amfibieën die hier aanwezig zijn en wat de gevolgen zijn van  de droogte in 2018 en 2019.  Hoe staat het met het waterpeil? Hebben de amfibieën en  de zeldzame planten, zoals de ondergedoken moerasscherm, de droogte overleefd?   Iedereen is welkom en vooraf opgeven is niet nodig. Voor de wandeling inclusief koffie/thee na afloop vragen we een bijdrage van 2 euro.

 

De Broekse Wielen zijn een  onderdeel van natuurgebied Vogelshoek bij Gassel/ Escharen. Het is rivierduinachtig terrein en ligt in een oud stroomdal van de Maas. Je vindt er dicht bij elkaar waterplassen (wielen),  delen van een oude rivierdijk, schrale rivierduingraslanden, bos en open polderland. De wielen zijn ongeveer 150  tot 200 jaar geleden ontstaan door dijkdoorbraken van de ringdijk. In de Broekse Wielen vind je zeldzame planten en dieren. De wielen zijn belangrijk voor de voortplanting van kikkers, padden, salamanders, libellen, zeldzame vissoorten en ongewervelde waterdieren zoals  libellen. De moeite waard om er eens een kijkje te komen nemen.

 

Meer weten over deze wandeling: stuur een mailtje naar natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl


deel deze activiteit