Logo kliknieuws.nl/maasdriehoek
  • Alles
  • (6)
    Evenement

Jazz- en blues zangeres Barbara st. James met combo op muziekpodium van de Mariakapel op 15 december a.s.

zondag 15 december 15:30 t/m 17:30 uur

Jazz en blues zangeres Barbara st. James met haar combo op het muziekpodium van de Mariakapel te Holthees op zondagmiddag 15 december.

In januari zou de jazz- en blues zangeres Barbara st. James op ons muziekpodium staan, maar door ziekte is dat concert toen gecanceld. We zijn blij dat Barbara 15 december a.s. alsnog op ons podium haar concert brengt. Het maakt niet uit wat Barbara zingt, de blues zit in haar! “Barbara  is een zangeres die je maar eens in de zoveel tijd tegenkomt. Toen ik haar hoorde zingen wist ik het gelijk: zij heeft het, van haar zullen we nog veel gaan horen”. Dit was de reactie van de jazzpianist Johan Clement toen hij de blues- en jazz zangeres Barbara st. James voor de eerste keer hoorde optreden. Dat was ook onze reactie toen wij haar hoorden optreden in Nijmegen, wat er toe geleid heeft haar te vragen om een concert op ons muziekpodium te geven.

Barbara St. James (1990) is een jazz & blues zangeres. Met haar karakteristieke sound weet zij zichzelf te onderscheiden. Haar muziek wordt sterk beïnvloed door jazz, blues en soulmuziek. Hierbij staan het leven, emotie en authenticiteit centraal.

Barbara wordt geprezen om haar (muzikale) persoonlijkheid, unieke stemgeluid, creativiteit en gevoel voor swing. Ze zingt vanuit haar ziel. Hoewel haar stemgeluid krachtig kan zijn is Barbara niet bang om haar kwetsbaarheid te laten zien in haar muziek. Door deze kwaliteiten weet zij haar publiek keer op keer te raken. ‘Zingen is een noodzaak. Het is voor mij dé manier om mezelf te uiten’ aldus Barbara.

Barbara speelde op verschillende festivals zoals het North Sea Round Town festival, Easter Jazz, de Music Meeting,  Big Rivers en het Haarlem- en Delft Jazzfestival. In juni 2014 stond zij in de finale van de Dordtse Jazzprijs. In januari 2015 studeerde Barbara met lovende commentaren af aan het Rotterdams conservatorium waar zij destijds als ‘bijzonder talent’ werd aangenomen. Zowel in binnen als buitenland timmert Barbara flink aan de weg. Beluister haar op you-tube en en je hoort dat zij de blues in al haar vezels heeft zitten, zij is de blues.

Kaarten à € 12.50 voor het concert zijn te reserveren via: www.mariakapel.nl  of telefonisch 0478-636948 of  06 16170433.


deel deze activiteit