De carillontoren in Grave wordt hersteld.
De carillontoren in Grave wordt hersteld.

Herstel carillontoren op Hofplein in Hart van Grave gestart

Centrum 265 keer gelezen

GRAVE | De carillontoren op het Hofplein in het Hart van Grave wordt opgeknapt. De toekomst van de toren heeft de afgelopen jaren veel stof doen opwaaien. Met de opknapbeurt komt een voorlopig einde aan de discussie rondom dit 'De Jong historisch' gebouw.

Door Annelies Graafsma

De toren is tijdens de nieuwbouw van het Hart van Grave blijven staan als herinnering aan het door de Brabantse architect Jan de Jong ontworpen en inmiddels gesloopte stadhuis. Het opknappen brengt nogal wat kosten met zich mee (tijdens de bouw van de woningen erom heen is hier wel rekening mee gehouden, red.) en niet alle omwonenden zijn gelukkig met de terugkeer van de klokken. Over wat er in de toren komt en wie de toren gaat beheren is volgens een woordvoerder van de gemeente nog niet alles duidelijk. Hij verwijst naar het Platform voor Recreatie en Toerisme. Het Graafs Museum gaat mogelijk een rol vervullen.
Aannemersbedrijf Van Dinther uit Schaijk is op 11 oktober begonnen met het aanbrengen van nieuwe dakbedekking en het repareren van het voegwerk. Naar verwachting zullen de werkzaamheden begin december 2016 zijn afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant