Rik van de Wiel uit Sint Hubert naar EuroSkills 2016 in Zweden.
Rik van de Wiel uit Sint Hubert naar EuroSkills 2016 in Zweden.

Rik van de Wiel uit Sint Hubert naar 'EK voor beroepen' in Zweden

Onderwijs 713 keer gelezen

GOTENBURG/SINT HUBERT | Rik van de Wiel uit Sint Hubert gaat naar EuroSkills 2016 in Gotenburg (Zweden). De nationaal kampioen ICT Beheerder vertrekt op dinsdag 29 november naar het 'EK voor Beroepen' in Zweden.

Rik vertegenwoordigt Nederlland tijdens EuroSkills: het 'EK voor beroepen' dat van 1 tot en met 3 december plaatsvindt. Hij is al nationaal kampioen ICT Beheerder en maakt deel uit van Team Nederland: 39 jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak.
Rik leert bij ROC de Leijgraaf en werkt bij Verweijen ICT. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificaties en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes, branchevereniging VHG en Vakkanjers. "Die ene klik op de knop 'aanmelden' heeft mij een hoop kennis en ervaring bijgebracht. Met deze insteek ga ik ook naar Zweden. Alles wat ik daar leer, opsteek en ervaar draagt bij een succesvolle carrière", vertelt Rik over zijn deelname.

Ruim 500 deelnemers
In Gotenburg strijden ruim 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 38 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet mee in 33 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, zorg, lassen, metselen en web design. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers.
Info: www.euroskills-team.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant