Taalcafé voor anderstaligen en asielzoekers in Graafse bieb.
Taalcafé voor anderstaligen en asielzoekers in Graafse bieb.

Taalcafé voor anderstaligen en asielzoekers in bieb Grave

Onderwijs 408 keer gelezen

GRAVE | Op initiatief van BiblioPlus vestiging Grave wordt op dinsdag 13 december gestart met een Taalcafé, bedoeld voor anderstalige inwoners van Grave en asielzoekers van het AZC om de Nederlandse taal te oefenen. Maar ook voor Nederlands sprekende inwoners die het leuk vinden om anderen de Nederlandse taal te leren.

Dit alles gebeurt in een ontspannen en gezellige sfeer. De Nederlandse taal leren is één aspect van de ontmoetingen, maar ook het elkaar leren kennen en het in aanraking komen met elkaars cultuur is een belangrijk doel. BiblioPlus voert dit initiatief uit met behulp van vrijwilligers waarvan een aantal als vrijwillig taalcoach/taalmaatje verbonden zijn aan Vluchtelingenwerk Grave en het AZC.
Elke tweede dinsdag van de maand kan men terecht in het Taalcafé van 10.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van de zomerperiode). Iedere bijeenkomst heeft een thema. De eerste maal is op dinsdag 13 december met het thema (Kerst)feest.
Iedereen is welkom in het Taalcafé in de Bibliotheek Grave aan de Trompetterstraat 2. Deelname is gratis. Meer informatie per taalcafegrave@gmail.com en de Facebook-pagina 'Taalcafé Grave'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant