Succesvolle meeloopdagen bij het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep.
Succesvolle meeloopdagen bij het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep.

Succesvolle meeloopdagen bij Elzendaalcollege

Onderwijs 209 keer gelezen

BOXMEER/GENNEP | Afgelopen week hebben leerlingen van groep 7 en 8 van verschillende basisscholen uit de regio sfeer geproefd op het Elzendaalcollege in Boxmeer en Gennep tijdens de meeloopdagen.

Welke vakken krijg ik? Hoe ziet een lesdag eruit? Bij wie kom ik in de klas? "Groep 8-leerlingen hebben vaak nog geen idee hoe het er op het voortgezet onderwijs aan toe gaat", vertelt Theo van der Hagen, coördinator leerjaar 1 van Elzendaalcollege Gennep. "De meeloopdag biedt leerlingen de kans om kennis te maken met onze school, de verschillende vakken en natuurlijk onze docenten. Dit laatste is ook erg belangrijk."
Tijdens de meeloopdag hebben de leerlingen een aantal lessen gevolgd, zoals techniek, gym, wiskunde, Anglia (extra Engelstalig onderwijs, naast de reguliere lessen Engels), biologie en Design & Innovation (combinatie van technologie en mediavormgeving en een uniek vak in de regio). "Het is elk jaar weer een prachtig gezicht als je de leerlingen trots in de klas ziet zitten, genietend van hun eerste echte les op het voortgezet onderwijs", zegt Ellen van der Straaten, conrector onderbouw havo en vwo van Elzendaalcollege Boxmeer. "Dat geeft ons een voldaan gevoel."

Proeflessen
De komende weken biedt het Elzendaalcollege diverse proeflessen aan. Op www.elzendaalcollege.nl is per locatie een pagina voor groep 7/8 ingericht met informatie over deze proeflessen en andere activiteiten, zoals de informatieavond voor ouders van groep 7/8 en het open huis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant