Koninklijke Erepenning.
Koninklijke Erepenning.

Koninklijke Erepenning voor Boxmeersche Harmonie

Opmerkelijk 362 keer gelezen

BOXMEER | Muziekvereniging Boxmeersche Harmonie heeft vanavond, tijdens het jubileumsafsluitingsconcert, de Koninklijke Erepenning uitgereikt gekregen door de Boxmeerse burgemeester Karel van Soest.

Muziekvereniging Boxmeersche Harmonie viert dit jaar het 150-jarig bestaan. Door het jaar heen zijn diverse activiteiten georganiseerd om dit jubileum te vieren.

Boxmeersche Harmonie
De muziekvereniging is met 90 muzikanten een enthousiaste club die vele gelegenheden muzikaal opluistert. De harmonie bestaat uit 53, het jeugdorkest uit 16 en het opstaporkest telt 15 muzikanten en er zijn ook 6 blokfluitertjes. De harmonie en het jeugdorkest staan sinds 2013 onder leiding van de dirigent Harry Godtschalk. Hij heeft als bas-trombonist gewerkt in het Nederlands Filharmonisch Orkest en remplaceerde o.a. bij het Residentie Orkest, het Brabants Orkest, het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Nederlands Blazersensemble en bij Joop van den Ende producties. Naast zijn activiteiten als uitvoerend en docerend musicus is de heer Godtschalk sinds 2002 actief als dirigent.
Het opstaporkest staat onder leiding van de heer Arjan Wijnen, hij volgde zijn opleiding als assistent-dirigent aan het Conservatorium te Arnhem.
Mevrouw Gerry van den Berg brengt de blokfluiters de muzikale beginselen bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant