Een doorkijk onder de Niersbrug. Aan de linkerzijde is de vlonder gepland. (archieffoto: Jos Gröniger)
Een doorkijk onder de Niersbrug. Aan de linkerzijde is de vlonder gepland. (archieffoto: Jos Gröniger)

'Aanleg vlonder aan de Niers geeft centrum Gennep een impuls'

Centrum 293 keer gelezen

GENNEP | De gemeenteraad van Gennep heeft afgelopen week ingestemd met diverse ontwikkelingen bij de Gennepermolen, waaronder een vlonder aan de Niers, in het centrum van het stadje. Deze vlonder vormt een wandelpromenade onder de brug door.

"De aanleg van de wandelpromenade langs de Niers geeft het gebied een impuls. Het is straks heerlijk ontspannen als je de trappen afdaalt naar de vlonder. Een fijne plek voor inwoners en bezoekers om tot rust te komen. Om te genieten van de meanderende Niers en uitgestrekte weilanden die zo graag bezocht worden door ons ooievaarspaar. Ook kano's kunnen er even aanleggen, zodat men er een boterham kan eten. Bij de Gennepermolen komt een visualisatie die herinnert aan het vroegere waterrad", aldus de gemeente Gennep.

Subsidie van de provincie
De gemeente wil het gebied rondom de Gennepermolen verder tot ontwikkeling brengen. De provincie Limburg verleende subsidie voor dit project. Daarmee werd eerder al het terrein geschikt gemaakt voor een nieuw bouwplan. En nu wordt met behulp van de subsidie de vlonder aangelegd en de Genneperhuisweg en de Haspel worden heringericht. De planning is dat de werkzaamheden in september 2017 klaar zijn.
De aanleg van de vlonder kan ook een positieve uitstraling geven op de invulling van de bouwlocatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant