Leerlingen van 't Startblok doen mee aan 'water woensdag'.
Leerlingen van 't Startblok doen mee aan 'water woensdag'.

Basisschool 't Startblok in Cuijk start met 'water woensdag'

Onderwijs 923 keer gelezen

CUIJK | Per heden is het elke week 'water woensdag' op basisschool 't Startblok in Cuijk. Op die dag drinken de leerlingen water uit hun eigen bidon en nemen ze geen suikerhoudende pakjes drinken mee naar school. Leerlingen zijn enthousiast 'want het is goed voor je gezondheid'.

Bij de Cuijkse Avond4daagse in september 2016 werd het startsein gegeven voor de themacampagne 'DrinkWater'. Op een positieve en leuke manier stimuleren samenwerkende organisaties zoals onderwijs, kinderopvang, GGD, CJG, sportverenigingen e.a. het drinken van water. Al deze organisaties doen dat onder de vlag van JOGG Cuijk. Water is een 100% dorstlesser met 0% suiker. De pakjes en blikjes drinken die door de jeugd veel gedronken worden bevatten al snel 4-8 suikerklontjes. Een te hoge inname van suiker draagt niet bij aan een gezonde leefstijl en in het bijzonder niet aan een gezond gewicht.

Water woensdag
Basisschool 't Startblok vindt het belangrijk dat kinderen zich gezond ontwikkelen op school. Een gezonde leefstijl is een belangrijke voorwaarde voor die ontwikkeling. Om de inname van suikerhoudende drankjes te beperken is de water woensdag van start gegaan. Alle leerlingen hebben een gastles gekregen over kraanwater en het belang van water drinken voor je gezondheid. Uit deze lessen bleek dat het grootste deel van de leerlingen de water woensdag een goed idee vond, want dat is goed voor je gezondheid. Elke leerling heeft een bidon die op school blijft. Op die manier hebben leerlingen dagelijks de mogelijkheid water te drinken onder schooltijd, ook gedurende de les. En op woensdag drinkt in ieder geval iedereen water.
Meer informatie over 'Cuijk drinkt water'? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Moniek Bazuin via tel. 06-58718822 of moniek.bazuin@cgm.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant