Burgemeester Karel van Soest kwam afgelopen woensdag voorlezen op De Maashoeve.
Burgemeester Karel van Soest kwam afgelopen woensdag voorlezen op De Maashoeve.

Burgemeester Karel van Soest leest voor op De Maashoeve

Onderwijs 292 keer gelezen

BOXMEER | Burgemeester Karel van Soest was afgelopen woensdag te gast bij Kinderopvang De Maashoeve in Boxmeer. Hij heeft er voorgelezen uit het boek 'De Kleine Walvis'. Zijn komst markeert de symbolisch start van de Nationale Voorleesdagen, die woensdag 25 januari beginnen.

"Voorlezen is een belangrijk onderdeel wat eigenlijk wel elke dag op onze kinderopvang gebeurt, zowel bij de baby's als bij de peuters", legt Carla van den Bosch van De Maashoeve uit. "Binnen onze kinderopvang is er een voorleescoördinator op de babygroep en ook een voorleescoördinator op de peutergroep en we hebben een leesplan welke we jaarlijks herzien. Elke groep beschikt over een leeshoek. Het is een belangrijk onderdeel voor de sociale en emotionele ontwikkeling van het jonge kind."
De gemeente Boxmeer is deelnemer aan 'Boekstart', dat lezen met baby's, dreumesen en peuters stimuleert: 'Voorlezen is de leukste manier om contact te maken met je baby. Door samen een boekje te lezen versterk je de band met je kind en werk je ook nog eens aan de sociale en emotionele ontwikkeling.' Als een baby ongeveer drie maanden is, krijgt hij of zij van de gemeente Boxmeer een waardebon voor het BoekStartkoffertje.
Interesse in De Maashoeve? Neem dan contact op met tel. (0485) 57 40 84 voor een kennismakingsgesprek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant